Gaziemir’in koristlerinden Karadeniz türküleri

Şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Karadeniz türküleriyle seyirciye unutamayacakları müzik ziyafeti sundu.

  • 0
  • 485
Gaziemir’in koristlerinden Karadeniz türküleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahneye çıkmanın heyecanını yaşayan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Karadeniz türküleriyle seyirciye unutamayacakları müzik ziyafeti sundu. Koristleri tebrik eden Başkan Halil Arda “Hepiniz harikaydınız” dedi.
 
Gaziemir Belediyesi kursiyerlerinden oluşan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Yol Havası Konseri’nde seyirciyle buluştu. Şef Ali Hikmet Gökçen’in yönettiği konserde Türk müzik tarihinde yer edinmiş Karadeniz yöresine ait türküler seslendirildi. Seyirciyle buluşmanın heyecanını yaşayan müzik topluluğu, koro ve solo türküler seslendirerek müzikseverlerin gönlünü çalmayı başardı, seyirciden tam not aldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Belediye Başkanı Halil Arda’nın da katıldığı konserde koristlerin seslendirdiği türküler seyirciyi kimi zaman duygulandırdı kimi zaman da oynattı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da türkülere ve oyunlara eşlik etti.
 
Başkan Arda: ‘Dimdik ayaktayız’
Şef Ali Hikmet Gökçen’e anı objesi veren ve koristleri tebrik eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Muhteşem bir konserdi, hepiniz harikaydınız. Anadolu toprakları o kadar güzel bir coğrafya ki bugüne kadar yüzlerce kültüre ev sahipliği yaptı. Bu topraklar Ali Hikmet Gökçen gibi çok değerli insanlar yetiştiriyor ve bu insanlar kültürümüzü nesilden nesile taşıyor. Bu ülkeyi çok seviyorum, bu ülkeye aşığım. Hiç kimse heveslenmesin dimdik ayaktayız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv