GDO’lar açlık sıkıntısını çözmez

  • 0
  • 950
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen” GDO’lu Ürünlerin Sağlığımıza Etkiler” konulu konferans Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.Konferansta Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özkaya ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ali Osman Karababa konuşmacı olarak yer aldı.
Prof.Dr.Tayfun Özkaya konuşmasında GDO’nun tanımı, tarımdaki yeri ve konum, GDO’lu tohum ve tarım ilaçlarının kullanımı gibi konulara yer verdi. Prof. Dr. Özkaya ;”GDO doğru ya da yanlış bilinen yönlerine rağmen sıkça gündemde yer almakta. Ancak bilinenin aksine GDO’lu tohumlar açlık sorunun çözmez, sorunu daha da derinleştirir. Çünkü açlık besin üretimini azlığından değil gelir dağılımının yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. GDO’lu ürünler bu konuda çözüm olamaz.” diye konuştu.
Prof.Dr Ali Osman Karababa ise GDO’lu ürünlerin halk sağlığına etkileri üzerine yaptığı çalışmalara vurgu yaparak; “GDO’lu besinler kısa ya da uzun vadede insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yapmaktadır. Dünyadaki besin sorununa çare olarak ortaya çıkan GDO’lu besinlerin insan sağlığına olumsuz etkileri üzerinde önemli çalışmalar yürütülmektedir.”dedi.İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bulgaristan İçin Sandık Başına

Kutlamaların adresi Kültürpark

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır

Kötülüğü bu ülkede kimse kabullenmesin

Adım adım ilerliyoruz

Atatürk'ün Seferihisar'a Gelişinin 92. yılı törenle kutlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg