Gealin Canlar Bir Olalım

  • 0
  • 1.654
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştireceği etkinlik sivil toplum örgütlerini de bir araya getirdi. 24 Kasım’da düzenlenecek “Aşure Günü” 23 sivil toplum örgütünün işbirliğiyle yapılacak.
 
Muharrem ayının 10. günü olan 24 Kasım Cumartesi günü Karşıyaka Vapur İskelesi’nde düzenlenecek etkinlik sonrasında 10 bin kişiye aşure dağıtılacak. “Aşure Günü”nü Kent Restoran’da sivil toplum örgütü temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka Belediyesi olarak tüm inananlara eşit mesafede hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. Bu yıl “Aşure Günü”nün geniş katılımla gerçekleştiriliyor olmasına dikkat çeken Başkan Durak, “İzmir’de ilk kez, aynı doğrultuda etkinlikler gerçekleştiren tüm sivil toplum örgütleri bir araya geliyor. Vakıf, federasyon ve dernek çatısı altında üyelerine hizmet götüren sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri çağrımıza olumlu yaklaşarak birlikte olmaktan mutlu olacaklarını söyledi. Güçlerimizi birleştirerek daha güçlü olacağız” diye de ekledi.
 
Karşıyaka İskele yanında 24 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinlikte aşure dağıtımın yanı sıra semah gösterileri de yapılacak. Bu güne kadar ayrı ayrı Aşure Günleri düzenlediklerini belirten vakıf, federasyon ve dernek başkanları da ilk kez bu denli geniş bir katılımın olduğuna vurgu yaparak, “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’ı bu girişimi için kutluyoruz. Şimdiye kadar bir araya gelemedik, bundan sonra aynı işbirliğini sürdürmek istiyoruz” dedi.
 
Ramazan ayı gibi Muharrem ayına da sahip çıkılması gerektiğini ifade eden STK temsilcileri, “Muharrem Ayı yas ayıdır. Etkinliklerimizi bu doğrultuda hazırlayacağız. Birlik ve beraberlik içinde olup sesimizi daha güçlü çıkmasını sağlayacağız” diye de belirtti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv