Gediz'de EXPO kenetlenmesi

  • 0
  • 2.302
Yazı Boyutu:

Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman istedi, Gediz Üniversitesi’nin 51 ülkeden öğrencileri seferber oldu. Dört kıtadan dünya gençliği, eğitim gördükleri İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için ülkelerinde lobi yapacak, oy isteyecek...
 
Gediz Üniversitesi’nin yabancı öğrencileriyle, İzmir’deki diplomatik temsilciler bir kez daha buluştu. Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün Fahri Konsolosu Ömer Kaplan’ın öncülüğünde bu kez Fransa Fahri Konsolosluğu’nda bir araya gelindi. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, Endonezya Fahri Başkonsolosu Nalan Rimer, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Makedonya Fahri Konsolosu Muharrem Toprak, Avusturya Fahri Konsolosu Mustafa Ülke Caner ve Malta Fahri Konsolosu Ahmet Çalık katıldı. Aynı zamanda EXPO 2020 İzmir Yürütme Kurulu Üyesi olan Alpman, Gediz’de lisans eğitimi gören 51 ülkeden öğrencileri büyük şans olarak gördüklerini açıkladı. Alpman, 4 kıtadan gelen gençlerden, EXPO’yu İzmir’in kazanması için ülkelerinde lobi faaliyetleri yürütmelerini istedi, onlara şöyle seslendi: “Bu yönde çalışmalarınız olduğunu biliyorum, ancak daha çok gayret etmemiz gerekiyor. Çünkü zaman daralıyor. Bir yıl sonra Paris’te oylama yapılacak ve dünyanın en büyük fuar organizasyonuna hangi kentin ev sahibi olacağına karar verilecek. Ülkelerinizdeki yöneticilere ve sivil toplum örgütlerine ulaşın, İzmir’in anlatıp destek isteyin. Ayrıca büyükelçiliklerinizde ve konsolosluklarınızda da İzmir lobisi gerçekleştirin. Sizlerin ileteceği mesaj mutlaka yerini bulacak ve adaylığımıza güç katacaktır.”
 
Gediz Üniversitesi’nin yabancı öğrencileri de Büyükelçi Serpil Alpman’a tam destek verdi. Gençler, “İzmir’i çok seviyoruz, gönlümüz buradan yana. Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Ülke ülke gezilecek
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de, önümüzdeki günlerde yoğun yurtdışı gezilerine çıkacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, gittikleri yerlerde İzmir’in EXPO adaylığını anlatmaya devam edeceklerini dile getirdi, şunları söyledi: “EXPO’yu güzel İzmirimize getirebilmek için kenetlendik. Bir yandan bizler, diğer yandan da yabancı öğrencilerimiz var güçleriyle çalışacak. Böyle organizasyonların kazanılmasında gönüllü yürütülen faaliyetler çok etkili. İzmir’de kurulup kollarını tüm dünyaya açan ve dört bir yandan öğrenci alan Gediz Üniversitesi olarak EXPO gönüllüsüyüz, EXPO neferiyiz. Eminim ki yabancı öğrencilerimizin ülkelerinde yapacakları tanıtım, büyük ses getirecek ve yankı uyandıracak, oy olarak da bize dönecektir.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv