Gediz’den ABD çıkarması

  • 0
  • 1.002
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, geçen yıl büyük ses getiren Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu’nu bu kez ABD’de düzenliyor. Dünya çapındaki ekonomistler ve diplomatlar, turizm cenneti Miami’de buluşturulacak. Avrupa Birliği’nin geleceği, Türkiye’nin AB adaylığı konuşulacak. İzmir ve Ege Bölgesi de tanıtılacak...
 
Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, ABD’nin Uluslararası Florida Üniversitesi ve İngiltere’nin Leeds Metropolitan Üniversitesi’yle bir kez daha el ele verdi. Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu’nun 2’ncisi düzenlenecek. İlki geçen yıl İzmir’de yapılmış, 15 ülkeden 45 ekonomist ve uluslararası ilişkiler uzmanı katılmıştı. Finalde de IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis kürsüye çıkmıştı.
Büyük yankı uyandıran dünya çapındaki bu organizasyonun şimdiki adresi ise ABD’nin Miami kenti...
21, 22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek, yine farklı ülkelerden ekonomistler ve uluslararası ilişkiler uzmanlarıyla birlikte bu defa diplomatları da buluşturacak. Sempozyumun ana gündem maddesi Avrupa Birliği olacak. AB’nin geleceği, yarım asrı geride bırakan Türkiye-AB ilişkileri masaya yatırılacak. İngiltere, Fransa ve Hollanda’nın Miami konsoloslarına, krizlerle boğuşan AB’nin küçüleceği mi, yoksa sona mı ereceği sorulacak?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa liderlerine sitem edip gündeme getirdiği Şangay İşbirliği Örgütü’nün (Şangay Beşlisi) Türkiye için AB’nin alternatifi olup olmayacağı da ele alınacak.
 
Miami’nin sırrı incelenecek
Gediz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Funda Yercan, Yrd. Doç. Dr. Gaye Güngör, Yrd. Doç. Dr. Nursel Aydıner Avşar, Yrd. Doç. Dr. Muharrem Burak Önemli, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Üstün ve Yrd. Doç. Dr. Sait Akşit sunumlarıyla katılacak. ABD’deki bilimsel toplantıda, Ege Bölgesi ve İzmir de tanıtılacak, Miami’nin turizmdeki başarısı yerinde incelenecek, oradaki izlenimler Türk turizmcilerle paylaşılacak. Ayrıca İzmir’in EXPO 2020 adaylığına da vurgu yapılacak, konuşmacı diplomatlardan destek istenecek.
Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Akdiş, bir Türk üniversitesinin ABD’de böyle bir sempozyuma imza atmasının önemine işaret etti.
 
Önümüzdeki yıl İngiltere’de
Prof. Dr. Akdiş, faaliyet alanlarını İzmir ve ülkemizle sınırlı tutmadıklarını dile getirdi, şunları söyledi: “Gediz, bir dünya üniversitesi olma hedefiyle kuruldu. Biz de bu yönde çalışıyoruz. Her kıtadan öğrenci aldığımız gibi, her yerde bu tip etkinlikler de gerçekleştirebilmeliyiz. Gediz Üniversitesi’nin, İzmir’in ve ülkemizin adını gelecekte yurtdışında daha çok duyuracağız. Bu kapsamda Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu, 2014’te İngiltere’de olacak. Çift diploma anlaşması gibi yoğun işbirliğimizin bulunduğu Leeds Metropolitan Üniversitesi seneye ev sahipliği yapacak. İzmir, Miami ve Leeds arasında bu sempozyum aracılığıyla kurulan bilim köprüsü, hem ülkemize hem de insanlığa çok şey kazandıracak.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv