Gediz’den dünya çapında kampüs

  • 0
  • 956
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, Çiğli’ye 150 milyondolarlık yatırımla rüya gibi bir sağlık kampüsü kuruyor. ABD’li ünlü mimarlıkfirması HOK’la projesi hazırlandı, bu yıl temel atılacak. Dev projede hastane,kongre merkezi, otel ve derslikler yer alıyor

Gediz Üniversitesi, bir büyük yatırıma dahahazırlanıyor... Ege Bölgesi’nin en büyük vakıf üniversitesi kampüsünü İzmirSeyrek’e kazandıran Gediz, şimdi de 2’nci yerleşkeyi kuracak. Emekli eğitimciHatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan Çiğli Anadolu Caddesi’ndeki 44 binmetrekarelik arsaya, dünya çapında bir sağlık kampüsü inşa edilecek. İmarsürecinin tamamlanmasının ardından başlanan proje çalışmaları sona erdi. GedizÜniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyenleri, sağlık tesisleri alanında uluslararasıüne sahip ABD’li mimarlık firması HOK’la beraber, simge olarak gösterilecek birkompleks tasarladı.

EXPO 2015’ten sonra EXPO 2020’ye de‘sağlık’ ana temasıyla aday olan İzmir’in gelecek vizyonu, kentin ihtiyaçlarıve dinamikleriyle çevre koşulları göz önüne bulundurulan kampüs, toplam 97 binmetrekare kapalı inşaat alanına, 2 bin öğrenci kapasitesine sahip olacak. 200yatak kapasiteli eğitim ve araştırma hastanesi, kongre merkezi, 80 odalı otelile derslikler yer alacak. Binalar, çarpıcı görünümleri kadar, donanımları veözellikleriyle de söz ettirecek, sağlık alanında ilk olacak pek çok özelliğiyleİzmir’in adını dünyaya duyuracak. Piyasa maliyeti 150 milyon doları bulacakGediz Üniversitesi Çiğli Kampüsü’nün bu yıl temelinin atılması planlanıyor.

Bağışçınınadını taşıyacak
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti BaşkanıAbdullah Kavuk, İzmir’e uzun yıllar hizmet verecek, kentin değerine değerkatacak sembol nitelikte bir eser kazandıracaklarını açıkladı. Kavuk, baştaÇiğliler olmak üzere tüm kentin merakla beklediği projeyi, Seyrek Kampüsü’ndeolduğu gibi mükemmeliyetçi bir anlayışla ve en iyisini yapma düşüncesiylehazırladıklarını kaydetti. Hastanenin bağışçı Hatice Bahriye Yağcı’nın isminitaşıyacağını dile getiren Kavuk, şunları söyledi:

“Gediz Üniversitesi, İzmirli eğitimgönüllüleri tarafından kuruldu, kısa sürede 52 ülkeden öğrenci çekmeyibaşararak gücünü ve farkını ortaya koydu. Bize güç veren hayırseverlerden biride Hatice Bahriye Yağcı. İzmir’e böyle bir sağlık kampüsü kazandıracaksak, bunuHatice Hanım’a borçluyuz. Halkımıza şifa saçacak, genç doktorların yetişmesinisağlayacak hastanemize bağışçımızın ismini vererek kendilerine bir kez dahateşekkür etmiş ve şükranlarımızı sunmuş olacağız.”

İzmir’eçok şey katacak
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti BaşkanıAbdullah Kavuk, yeni kampüsün İzmir’de eksikliği hissedilen kongre merkeziihtiyacını gidereceğini de vurguladı. Kavuk, “İzmir’in eğitim, kongre vefuarlar şehri olması için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Kongremerkezi ile hemen yanında yer alacak otelimiz, hem ulusal hem de uluslararasıtoplantılara ve bilimsel organizasyonlara ev sahipliği yapacak. İkincikampüsümüz, her şeyiyle ilk olacak ve eğitimde çıtayı daha da yukarıyataşımamızı sağlayacak. Gediz Üniversitesi’ne ve İzmirimize böyle eğitimtesisleri yakışır. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv