Bu seminer Anaokulu öğretmenlerine

  • 1
  • 4.550
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi, İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Etüt Merkezileri Derneğiişbirliğiyle anaokulu öğretmenlerine eğitim semineri düzenledi. KarşıyakaBelediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime katılan 142öğretmene tam gün süren seminer sonrası katılım sertifikası verildi. 

Anaokuluöğrencilerine daha iyi eğitim verebilecek öğretmenler kazandırmayı hedefleyenseminerde Aile Danışmanı, Psikolog Gül Kurtoğlu Civaş, “Eğitimde GörülmeyenŞiddet”i anlattı. Öğretmenlerin çocuk eğitiminde farkında olmadan yaptıklarıduygusal veya sözel yanlışların bir çeşit şiddete dönüşebildiğini belirtenCivaş, “Öğretmenin yanlış davranışları çocukta şiddet görmüş gibialgılanabilir. Kıyaslama, azarlama, cezalandırma gibi tutumlarda çok dikkatliolunmalı” dedi. 

PedagogAyşen Özenç ise çocuklarla gerçekleştirilen oyunların da eğitime yönelikolabileceğini belirterek, bu yönde çok önemli bilgiler aktarılabileceğinivurguladı.  Bilge Danışmanlıktan eğitimekatılan Cihangir Turuntaş ise “Enstrümanlarımızı Tanıyalım” başlığı altındainsan bedenini kullanırken karşı tarafa etkilerini anlattı. Beden dilinin çokönemli olduğunu vurgulayan Turuntaş, “Bedenimizi iyi kullanırsak eğitimde dahabaşarılı oluruz” diye ekledi.  İzmir’deki23 ayrı ana okulundan eğitime katılanlara seminer sonrası sertifikaları DernekBaşkanı Dilek Soylu tarafından verildi. 
 

Yorumlar (1)
  • Elif Bulanik

    Elif Bulanik

    Seminer oldugunda katilmak isterim

    26 Şubat 2023 16:12
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv