Fotoğraflarla “İzmir’in Dünü ve Bugünü”

Kurulduğu 8 aydan bu yana yapılan atölye çalışmaları ile kente bir dinamizm kazandıran Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA )çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. “Kente Fotoğrafla Müdahale Et” projesinin ilk konuğu Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Yasa oldu.

  • 1
  • 4.627
Fotoğraflarla “İzmir’in Dünü ve Bugünü”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından faaliyetleri sürdürülen KETA’nın konuğu Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Yasa, konuklara İzmir’in değişimini fotoğraflarla anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Eski ve yeni İzmir fotoğraflarını aynı açıdan çekerek karşılaştırma yapan Yasa, aynı zamanda kendi çektiği fotoğraflarından oluşan koleksiyonu müzik eşliğinde sergiledi.

Sunum ilgiyle izlendi
2003 yılından bu yana fotoğraf çeken, ayrıca eşi ile mimari fotoğraflar üzerine çalışmaları bulunan Mehmet Yasa,  İzmir’in en eski Türk fotoğrafçıları olan Hamza Rüstem ve Foto Cemal’in (Cemal Yalkış) çektiği fotoğraflardan oluşan bir sunum gerçekleştirdi. Yasa ayrıca, Foto Cemal’in  hayatıyla ilgili de hazırlanan bir belgeseli konuklarına izlettirdi.

Proje başka sanatçılarla da devam edecek
Etkinlik sonunda Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Servinaz Ömür ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Yasa’ya sunum için teşekkür ederek belgesini verdi. “Kente Fotoğrafla Müdahale Et” projesi bundan sonra başka sanatçılarla da devam edecek.

Yorumlar (1)
  • Aslı Sayınman

    Aslı Sayınman

    Cemal Yalkış'ın torunu olarak dedemle gurur duyuyorum .Mekani cennet olsun

    27 Şubat 2023 15:21
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv