Geleceğin bilim dünyasına ışık tutuluyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin havacılık ve uzay mühendislerinin yetişmesi için gençlerin hayallerine ışık tutuyor.

  • 0
  • 490
Geleceğin bilim dünyasına ışık tutuluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) geleceğin havacılık ve uzay mühendislerinin yetişmesi için gençlerin hayallerine ışık tutuyor. Bu yıl ilk öğrencilerini alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nde ulaşım, keşif, haberleşme ve savunma alanlarındaki güvenli, çevreye duyarlı hava ve uzay araçlarıyla birlikte teknolojilerini oluşturacak gençler yetiştiren İzmir Ekonomi Üniversitesi, evrenin işleyişi üzerine çalışmalar yapmak isteyen 8. sınıf öğrencisi Görkem Özgür Genç’in hayaline ortak oldu. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş’a ulaşarak projesini anlatan Genç, araştırmalarını geliştirebileceği teleskoba kavuştu. Başkan Demirtaş, Genç’e çalışmalarını geliştirmesi için teleskop hediye etti.

Başkan Demirtaş, ülkemizin parlak geleceğinde, bilim ve teknolojiyi üretecek gençlerin olduğunu belirterek, “Dünyanın dışında uzaya uzandığımız bir vizyonumuz var. Bu amaçla gençlerimizi desteklemek gerektiğini düşünüyorum. 2018 yılında Güzelbahçe Kampüsümüzde Bilim Koleji, eğitim öğretime başlayacak. Yeni eğitim sisteminde bütün disiplinler bir arada çalışıyor. Burada bilim ve teknoloji üreten gençler yetiştireceğiz. Bugünün gençlerinin bilime ve araştırmaya hevesleri, ilgileri bizi heyecanlandırıyor. Onlara destek olarak ülkemizi geleceğe taşımak istiyoruz” dedi.

‘Hayali; teorisini geliştirmek’
8. sınıf öğrencisi Görkem Özgür Genç de, Başkan Demirtaş’a teşekkür ederek, hayalini gerçekleştirdiğini, çok mutlu olduğunu söyledi. Genç, evrenin nasıl çalıştığını hep merak ettiğini, teleskopla birlikte teorisini geliştirmek için gözlem yapacağını kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv