Geleceğin Cumhuriyet Bekçilerinden 90. YIL kutlaması

  • 0
  • 980
Yazı Boyutu:

Cumhuriyetinkuruluşunun 90.yılı, İzmir’in Aliağa ilçesinde minik öğrencilerin coşkulukutlama programıyla başladı. Aliağa Belediyesi Çocuk Evi’nin miniköğrencilerinin kutlaması büyük ilgi gördü. Aliağa Belediye Başkanı Ömer TurgutOğuz, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Atatürk ve Cumhuriyet Resimleri Sergisive Cumhuriyet Bisiklet turu ile süreceğini belirterek Aliağa halkınınCumhuriyet Bayramını kutladı. 

CUMHURİYET’İN MİNİKLERİNDEN 90.YIL İÇİN KUTLAMA
Açıldığı günden bu yana binlerce çocuğun kişisel gelişiminekatkı sağlayan Aliağa Belediyesi Çocuk Evi Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluşyıldönümü kapsamında coşkulu bir kutlama programı hazırladı. Belediye ÇocukEvi’nin gelecek vadeden minik öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şiirlerve şarkılarla kutladı. Etkinliğe Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı MünirNurettin Bayrav ve Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürü SamiToydemir katılarak miniklerin coşkusuna ortak oldu. 2013-2014 eğitim öğretimdöneminde kapılarını 8 öğretmen, 99 öğrenciyle yeniden açan Çocuk Evi’nin buyıl ki kutlama etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Rond gösterisi ve şiirsunumu gerçekleştiren 4, 5 ve 6 yaş gurubu öğrenciler konuklardan büyük alkışaldı. 

“BEN SİZİ BUGÜNÜN KÜÇÜĞÜ YARININ BÜYÜĞÜ OLARAK GÖRÜYORUM”
Cumhuriyet’in özgürlüklerin ve insanlığa vermiş olduğudeğerlerin sembolü olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı MünirNurettin Bayrav Cumhuriyetin minik bekçilerine “Ben sizi bugünün küçüğü,yarının büyüğü olarak görüyorum. Cumhuriyet çocukları olarak bu güzellikleri eniyi şekilde yaşamanızı ve ülkeye en güzel katkıları vermenizi temenniediyorum.” Dedi.  

BAŞKAN OĞUZ, “CUMHURİYETİMİZİN 90.YILINI BÜYÜK BİR ONURVE GURURLA KUTLAYACAĞIZ”
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da CumhuriyetBayramı’nın 90. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. BaşkanOğuz yayınladığı mesajında “Birlik ve beraberliğimizin teminatı olanCumhuriyetimizin 90.yılını büyük bir onur ve gururla kutlayacağız.Cumhuriyet’in 90. Yıl kutlamalarına Çocuk Evimizle başladık. 90’a yakınçocuğumuzla 90. Yılımızı çok büyük bir coşkuyla kutladık. 29 Ekim kutlamalarıkapsamında Aliağa Belediyesi Fuaye alanında Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgilibir sergimiz olacak. Ardından Aliağa’da ilk defa bine yakın çocuğumuzla beraberBisiklet turu yapacağız. Kutlamalarımıza çok çeşitli etkinliklerle devamedeceğiz. Böylelikle Cumhuriyetimize, bayrağımıza, Mustafa Kemal Atatürk’e veilkelerine bağlılığımızı bir kez daha göstermiş olacağız.” Dedi. 

B
aşkan Oğuz,Vatandaşların bayramını da kutlayarak “Cumhuriyet’imizin 90.yılında Ben buvesile ile Cumhuriyet Bisiklet Turumuza ve tüm 90.yıl kutlamalarınavatandaşlarımızı davet ediyor; bütün Aliağa’mızın ve Türkiye’mizin CumhuriyetBayramı’nı kutluyor, bütün herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv