GELECEĞİN KAŞİFLERİ PROGRAMI 'GÖREV ARMASI' KONUSUYLA BAŞLADI

  • 0
  • 823
GELECEĞİN KAŞİFLERİ PROGRAMI 'GÖREV ARMASI' KONUSUYLA BAŞLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı’nın, uzay bilimleri eğitimini  videokonferanslarla öğreteceği yeni projesi Geleceğin Kaşifleri Programı (FEP) başladı. 

 “Görev Arması”, “Mars’a İnsanlı Uçuşlar”,“Uzayda Oyuncaklar” gibi ilginç konuların NASA tabanlı eğitim materyallerinin kullanıldığı videokonferanslar aracılığıyla öğretileceği projeye dokuz okul kayıt yaptırdı. Üye okullardan Çayyolu Doğa Koleji’yle düzenlenen oturumda, öğrenciler Uzay Kampı Türkiye’nin Dijital Öğrenme Merkezi’ne bağlanarak, projenin ilk konusu “Görev Arması” hakkında bilgi aldılar. Uzaktan Öğrenim Uzmanı Joe Payne’nin insanlı uzay uçuşlarında görev armalarının önemi, astronotların tasarlanacak armalarını neden çok önemsediği, tarihte öne çıkan belli başlı armalar gibi konular hakkında verdiği bilgileri dikkatle dinleyen öğrenciler sunum sonunda kendi yaptıkları çalışmaları paylaştı.
Ankara Doğa Kolejleri Fen Zümre Başkanı Aysun Cingöz, video konferansın çok faydalı olduğuna vurgu yaparak “Daha önce yine Uzay Kampı Türkiye’yle yürütttüğümüz PSSP’de (Kardeş Okullarla Bilim Programı) NASA’yla yaptığımız konferanslarla aynı kalitede bir oturum oldu. Öğrenciler için bilgilendirici ve çok keyifli bir çalışma deneyimi” şeklinde konuştu.

Geleceğin Kaşifleri Programı nedir?

Projede NASA’nın uzaktan öğrenim websitesinde yer alan, Dijital Öğrenme Ağının desteklediği yapılandırmacı öğrenme döngüsü ve AB projelerinden edinilen çıkarımlar kullanılıyor. Özellikle NASA’nın Bağlan, Keşfet, Açıkla, Detaylandır ve Değerlendir olarak tanımladığı aşamalarla Avrupa Birliği projesinde anons edilen ‘Anahtar Yetkinlikleri’nin birleştirilmesiyle oluşturulan Geleceğin Kaşifleri Programı’nda eğitim dili baştan sona İngilizce.
- 1 Ocak - 31 Mayıs 2015 tarihleri arasında yürütülecek. Programa  9-15 yaş grubundan öğrenciler kabul ediliyor.
- Konularla ilgili detaylı eğitim paketleri programı yürütecek öğretmenlere veriliyor. Bu paketler içerisinde yer alan müfredat kulüp saatlerinde işlenebilir formatta.
- Video konferans sunumları İzmir’den, bir ESBAŞ girişimi olarak Ege Serbest Bölge’de kurulan Uzay Kampı Türkiye’de Dijital Eğitim Merkezi’nden yapılıyor.  Okullar kendi teknolojik altyapılarıyla Uzay Kampı Türkiye’ye internet üzerinden bağlanıyorlar.
-  Programa katılan öğrenciler 2-8  Ağustos 2015 döneminde Uzay Kampı Türkiye’de  düzenlenecek özel 6 Günlük Yaz Kampı programına katılarak  çalışmalarını kurulan bilim fuarında paylaşacaklar. Proje katılımcıları uzay bilimleri eğitimlerini  Uzay Kampı Türkiye’nin eğitim merkezinde yer alan uzay mekiği ve uzay istasyonu simülatörleriyle; sanal uzay uçuşu, dijital planetaryum, Mars gezgini gibi interaktif eğitim araçlarını kullanarak tamamlanmış olacaklar.
 
Başvuruda Bulunmak İçin Şartlar
Program kontenjan dahilinde bütün okulların başvurusuna açık. Katılım için yeterli İngilizce dil bilgisine sahip en az 15 en fazla 30 kişilik öğrenci grubu ve videokonferansların gerçekleştirilmesi için gerekli altyapı olması yeterli. Ayrıntılı bilgi ve başvuru detayları için: tolga@spacecampturkey.com
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv