Geleceğin liderlerinden nefes kesen mücadele

  • 0
  • 829
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası’nda 76 okuldan 320 öğrenci fikirleriyle yarıştı. Gençler, memleket
meseleleri üzerine 4 gün boyunca kafa yordu. Seçim barajının tartışıldığı final karşılaşması ise heyecan fırtınası estirdi. Zorlu turnuvada şampiyonluğa 85. Yıl Anadolu Lisesi ulaştı...
 
Gediz Üniversitesi, önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Tam 76 okuldan 320 öğrenci, Gediz Üniversitesi İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası’nda bir araya geldi, 80 öğretmenle, lise yöneticileri de onlara eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen turnuvada gençler, 4 gün boyunca beyin fırtınası estirdi. İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payı bulunduğu için ‘liderlerin oyunu’ olarak bilinen münazara karşılaşmalarında ağırlıklı eğitim ele alındı. Şiddet, göç, adalet, sağlık ve siyaset üzerine de kafa yoruldu.
Jüride ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Dokuz Eylül, Koç, Yeditepe, Selçuk, İstanbul Ticaret ile Fatih üniversitelerinden, ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında derece sahibi 70 öğrenci görev yaptı. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirildi.
 
Bu gençler alkışlanır
Nefes nefese geçen şampiyonun finaline Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi ile Özel Ege Lisesi kaldı. Şampiyonluk mücadelesinde ‘seçim barajı’ masaya yatırıldı. Hükümet kanadındaki 85. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri, seçim barajının demokrasinin önünde engel olduğunu, seçme ve seçilme hakkını gasp ettiğini öne sürdü, “Meclis’in kapısı her fikre açık olmalı” dedi. Muhalefette yer alan Özel Ege Lisesi ise TBMM’de çok parçalı yapılanmanın oluşmaması için yüzde 10’luk seçim barajının kalması gerektiğini savundu, “Türkiye tekrar koalisyon hükümetlerine mecbur bırakılmasın, istikrar sürsün” diye yanıt verdi. Liseli gençlerin görüşleriyle herkesi büyülediği, siyasetçilere önemli mesajlar verdiği ve heyecan fırtınası estirdiği finalin sonunda şampiyonluk kupasını 85. Yıl Anadolu Lisesi kaldırdı.
Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş, tüm katılımcılara, öğretmenlerine, ailelerine ve münazarayı düzenleyen Gediz Üniversitesi Münazara ve Prodüksiyon kulüplerine teşekkür etti. Prof. Dr. Güneş, özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençler sayesinde Türkiye’nin yarınlarının daha aydınlık olacağını dile getirdi.
Kahkaha tufanı esti
Gediz Üniversitesi İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası’nın sürpriz ismi komedyen Sefa Doğanay’dı... Yetenek Sizsiniz Yarışması’nın geçen yılki birincisi Doğanay, final karşılaşması öncesinde sahneye çıktı. Ünlü isimleri taklit etti, liselileri kahkahaya boğdu. Gençler, Sefa Doğanay’la unutulmaz dakikalar yaşadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv