Geleceğin sörfçüleri

  • 0
  • 1.008
Yazı Boyutu:

Özel Güzelbahçe Piri Reis İlköğretim Okulunun 12 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği yaz kampı yine öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. 2.3. ve 4. sınıflardan oluşan 80 kişilik öğrenci grubu Çeşme Alaçatı’da  yaptıkları kampta hem eğlendiler hem sörf yapmayı öğrendiler.
 
Önceki yıllarda Buca Kaynaklar ve Gümüldür’de gerçekleştirilen yaz kampları son 3 yıldır Çeşme Alaçatı’ya taşındı. Çevre konulu proje kapsamında gerçekleştirilen yaz kamplarında 1. Sınıf öğrencileri sadece 1 gece okulda kalarak kamp kültürünü alırken, 5. Sınıf ve üstü öğrenciler ise Marmaris Hisarönü’ndeki UCPA kampında dört gün süreyle deniz sporlarını öğreniyorlar. 2.3. ve 4 sınıf öğrencileri de Çeşme Alaçatı’daki kampta önce çadır kurmayı öğreniyorlar daha sonra Alaçatı Myga Sörf okulundan sörf dersleri alıyorlar. Bu yılda 80 kişilik grupla kampa katılan öğrenciler akşamları da kamp ateşi etrafında eğlenerek güzel bir 2 gün geçirdiler.
 
Piri Reis İlköğretim Okulları sorumlu öğretmeni Colette Taner, kampların öğrencilerde bağımsızlık ve sorumluluk duygularını geliştirdiğini ifade etti. Taner, “En önemlisi de öğrencilerimiz iki gün boyunca ekransız ve elektroniksiz bir ortamda, doğa içinde, arkadaşlarıyla spor etkinlikleri yaparak eğlenmenin tadına varıyorlar ve sosyalleşiyorlar” diyerek kampın öğrenciler üzerindeki etkisine dikkat çekti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv