Geleceğin Tıbbı Teknolojiyle bütünleşecek

  • 0
  • 810
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi  Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi,  MKÜ önceki Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda geleceğin tıbbının dijital teknoloji, kök hücre,  teknoloji transfer merkezleri, genetik ve moleküler biyoloji üzerine şekillendiğini ve bu yönde çalışmaların üniversitelerde hız kazandığını söyledi.
 
DEÜ Sağlık Kampüsü ‘nde  Hemşirelik Fakültesi’nin üstlendiği Çarşamba etkinliğinin bu haftaki konuğu Prof. Dr. M. Şerefettin Canda oldu. Tıp Fakültesi Derslikler Binası Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu’nda  “Tıbbın Tarih İçinde Gelişimi ve Tıptaki Yenilikler” konulu bir konferans sunan Prof. Dr. M. Canda etkinliğe katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.  Etkinliğe, DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Bahar, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya, Prof. Dr. Pınar Tuncel ve çalışanlarla öğrenciler katıldı.
 
Eski Mısır, Antik Roma ,  İslam Dünyası, Büyük Selçuklu Avrupa ve Anadolu’da tıbbın tarihine değinen Prof. Dr. Canda, Türkiye’de 1933 yılında kurulan tıp fakültesi sayısının 2013 yılında 79’a ulaştığını söyledi. Tıbbın gelişimi içinde iyi hekimlik değerleri, iletişim becerileri, kanıta dayalı tıp, klinik ziyaretler, tıpta insan bilimleri, etik ve profesyonel değerler ve dijital teknolojinin ön plana çıktığını vurgulayan Canda geleceğin üniversitelerinde gen haritaları, hedefe yönelik ilaç tedavileri, nanoteknoloji, kök hücrede gelişmeler, robotik cerrahiyle pek çok hastalığın tedavisinde başarılı çalışmalar yapılacağını söyledi. 
 DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Bahar da değerli katkıları ve sunumu için Prof. Dr. Canda’ya teşekkür ederek bir plaket sundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv