Geleceğin Yazarları Fuarda buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Geleceğin Yazarları Kitap Fuarı” Alsancak Garı’nda Gerçekleştirildi.

  • 0
  • 229
Geleceğin Yazarları Fuarda buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Geleceğin Yazarları Kitap Fuarı” Alsancak Garı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Geleceğin yazarı miniklerin kendi kaleminden kağıda döktüğü eserlerin okuyucuyla buluştuğu fuara; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Demiryolları Bölge Müdürü Cemal Yaşar Tangül, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, ilçe müdürleri, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve İzmirliler katıldı.

Geçtiğimiz yıl 180 okuldan 9 bin öğrencinin katılımı ile Konak Meydanında gerçekleştirilen “Geleceğin Yazarları Kitap Fuarı”, bu yıl ikinci kez 345 okuldan 17 bin öğrencinin katılımı ile İzmir’le özdeşleşen yapıların başında gelen tarihi Alsancak Garında gerçekleştirildi. Öncesinde proje kapsamında alanında uzman akademisyenlerle birbirinden faydalı eğitimler düzenlendi, öğretmenlerin rehberliğinde çocukların hayalleri ve düşünceleri sayfalara bir kez daha döküldü ve minik yazarların özgün eserleri kitaplaştırıldı.

Öğrencilerin duygu ve düşünce dünyalarının milli, manevi ve evrensel değerler etrafında sayfalarda hayat bulduğu proje kapsamında ziyaretçiler, minik yazarların birbirinden kıymetli eserleriyle buluştu. “Küçük Eller Güçlü Kalemler” sloganıyla düzenlenen etkinliğe yoğun katılım oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik Bornova Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ile devam etti. Minik yazar Balçova Başöğretmen İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Ekrem Selçuk; çevresine baktığı zaman gördüğü her şeyin kendisi için birer masal kahramanı olduğunu ve bu nesnelere birer rol vermesinin yeterli olduğunu söyledi. Selçuk, kendilerine düşenin yaşamın birer parçası olan öykülere minik kalplerle birlikte kocaman masallara dönüştürmek olduğunu sözlerine ekledi. Projede emeği geçen öğretmen Perihan Mahmut Celalettin Demirgüreş Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nurgül Ünlücömert; “öğrencilerimizi burada birer küçük söz ustası, geleceğin yazarları olarak izlemek gurur verici” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür; minik elleriyle büyük yazılar yazan yazarların imza gününde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu projenin geleceğe atılmış önemli bir tohum olduğunu düşündüklerini ifade eden Yentür, İzmir genelinde 17bin yazarın sahiplendiği, üç yüzün üzerinde ortaokulda uygulanan projenin gelecek nesil için katkı sunacağına inandıklarının altını çizdi. Yentür, emeği geçen herkese teşekkür etti ve hafta sonu gerçekleşecek olan LGS sınavına girecek olan öğrencilere başarılar diledi.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger; özel bir mekânda gerçekleştirilen bu projenin kendini için çok kıymetli olduğunu, bazı şeyleri anlamak için önce okumak, yazmak ve böylece bizi biz yapan değerleri de fark etmek gerektiğini sözlerine ekledi. Köşger, velilere, öğretmenlere ve öğrencilere etkinlik için teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen “Geleceğin Yazarları Kitap Fuarı” 345 okuldan 17 bin öğrencinin katılımı ile okuyucularla buluşurken fuarda İzmir Akıl ve Zeka Oyunları Projesi (İZOP) kapsamında Akıl ve Zeka Oyunları Atölyeleri de yer aldı. Feray Yamaner, Mihriban Öztürk Şehit, Emine İspir, Serap Arslan ve Sinel Maden Soykan çocuklara beş ayrı bölümde atölye verdi. “Küçük Eller Güçlü Kalemler” sloganıyla düzenlenen Geleceğin Yazarları Kitap Fuarını ziyaret eden öğrenciler stant ziyaretlerinden sonra kitap yazmak için heveslendiklerini, fuara katılan yazar arkadaşlarından bilgi aldıklarını, ilk işlerinin aileleri ve öğretmenleri ile bu proje için çalışmaya başlamak olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv