Geleceğin Yönetmenleri İEF’de

86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Sinema Burada Festivali’nin “Kısa Film Proje Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. 

  • 0
  • 685
Geleceğin Yönetmenleri İEF’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen Sinema Burada Festivali’nin “Kısa Film Proje Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. 

17. Sinema Burada Festivali kapsamında ikinci kez düzenlenen İEF Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülünü “İki Elin Arasında” isimli projesiyle Osman Yazıcı aldı. İkincilik ödülü ise “Duvardaki Çatlak” isimli projesiyle Hakan Ünal’a verilirken; üçüncülüğü “Fermante” ile Zeynep Can aldı. 

Yeşim Ustaoğlu, Serkan Çakarer ve Burak Göral’dan oluşan ana jüri, 17. Sinema Burada Festivali kapsamında kazanan projeleri belirledi. 

Kısa metrajlı film projelerinin sağlıklı bir şekilde geliştirilmesini ve proje sahiplerinin film ustalarından geri bildirim almalarına olanak tanıyan Kısa Film Proje Yarışması’nın ödülleri, ikinci kez sahiplerini buldu. 

Kısa Film Proje Yarışması’nı 17. Sinema Burada Festivali’ne ayrı bir bölüm olarak getirdiklerini ve geçen yıla göre daha büyük bir aşama kaydettiklerini ifade eden İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Gül Şener; “Bundan sonraki yıllarda daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Çünkü biz sanata ve sanatın her koluna destek veren bir kurumuz. Desteğimiz de giderek artacak. Buradan yetişmiş sanatçılarımızın filmlerini sinemalarda görmek bizi mutlu edecek. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum önümüzdeki sene görüşmek üzere” dedi. 

Gazeteci, yazar, senarist ve film eleştirmeni Burak Göral; “Umarım bizim seçmediklerimiz de film olarak karşımıza çıkar çünkü seçerken çok zorlandık. Herkesin gözlerinde bu işlerin gerçekleştirirken yaşadıkları tutkuyu gördük. Umarım yolları açık olur ve umarım bir gün eleştirmen olarak da onların filmlerine güzel eleştirilerle destek verebilirim. Yolun başındayken daha bu tutkularını devam ettirmelerini gönülden diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Filmleriyle ulusal ve uluslararası pek çok festivalde ödül almış, aynı zamanda 17. Sinema Burada Festivali’nde galalı gösterimi yapılan “Tereddüt” filminin senarist ve yönetmeni Yeşim Ustaoğlu ise; şunları söyledi: 

“Bu işler böyle başlıyor aslında ve destekler çok önemli. Zorlu bir yol biliyorum ama çok heyecanlı ve de tutkulu bir yol. Birbirinden farklı proje ve sunumlar izledik. Ben kendi adıma senaryoları da görmek isterdim. Bir sonraki süreçte bu tavsiyeleri de biraz konuştuk. Katılan herkesin yeni projelerini heyecanla bekliyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv