GELECEK BİLİM VE TEKNOLOJİDE

  • 0
  • 542
GELECEK BİLİM VE TEKNOLOJİDE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, deneyimlerini üstün yetenekli çocuklarla paylaştı. Alsancak Meliha Özakat İlköğretim Okulu binasında, 540 öğrenciye hizmet veren Konak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin konuğu olan Başkan Demirtaş, çocuklara hayallerin peşini bırakmamalarını tavsiye etti. Başkan Demirtaş, binada eğitim alan öğrencilerin derslerine de katıldı.

Bugünün öğrencilerinin geleceğin bilim ve teknolojilerini üretecek bilim insanları olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, “Bugün Türkiye, dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasında 17. sırada bulunuyor. Ülkemiz, sizlerle ilk 10 ülke arasına girecektir. Bilim ve teknoloji çok önemli ve ülkemizin parlak geleceğinde bilim ve teknolojiyi üretecek olan gençlerimizdir” dedi.

Etkinlikte öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Demirtaş, iş yaşamından bahsederek, şu tavsiyelerde bulundu:
“Hayaller kurun. Hayal kurmak güzeldir. Sizi belli noktaya kadar götürür. Öğrencilik yıllarımda siyasete atılmayı düşündüm. Onun için kendimi geliştirdim önce ticarete başladım. Bugün ticarethanemi temsil eden İzmir Ticaret Odası’nın Başkanı oldum. Neyi çok istiyorsanız ona odaklanın. Belki kurduğunuz hedefler değişecektir ancak odaklanın. Gelecek bilim ve teknolojide. İşiniz bilgi üretmek olacak.”

Projelere Destek Demirtaş’tan
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İngilizce eğitim veren dünya üniversitesi olduğunu, farklı ülkelerden öğrencileri bulunduğunu aktaran Başkan Demirtaş, anaokulundan üniversiteye dek eğitimin her kademesinde olacaklarını, kolej kurduklarını, zekâ düzeyi ortalamanın üzerinde öğrencileri yetiştireceklerini söyledi. Demirtaş, Konak Bilim ve Sanat Merkezi’nde projesi olan öğrencileri destekleme sözü vererek, “Projelerinize mentorluk yapmak üzere mentor da sağlarız” dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler Başkan Demirtaş’a plaket sundu. Etkinliğe Ekonomi Koleji Genel Müdürü Mehmet Ali Atakan ve İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünlüoğlu da katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv