Geleneksel El Sanatları Nakış Sergisi

Buca Halk Eğitimi Merkezi ve Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı işbirliğiyle Geleneksel El Sanatları Nakış Sergisi açıldı.

  • 0
  • 769
Geleneksel El Sanatları Nakış Sergisi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Halk Eğitimi Merkezi ve Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı işbirliğiyle Geleneksel El Sanatları Nakış Sergisi açıldı.
Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı- Yaşanabilir Buca Derneği bahçesinde gerçekleşen açılışın kurdelası Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Dere, Kurs Öğretmeni Bahar Özkan ile  Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı Başkanı Doc. Dr. Levent Köstem tarafından kesildi.

Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Dere, Köstem Kültür Eğitim ve Müzecilik Vakfı- Yaşanabilir Buca Derneği’ni eğitime açtığı bina için Köstem ailesine teşekkür etti. Eğitim için yerin dar olmasının önemli olmadığını, gönlün geniş olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Dere, “Buca Halk Eğitim Merkezi olarak 2000 kurs açtık. 400 öğretmenin görev yaptığı kurslara 45 bin kursiyer katıldı ve 25 bin belge dağıtıldı” derken, Kurs Öğretmeni Bahar Özkan ise 2016 yılı Ekim sonu başlayan, Mayıs sonu biten kursa 38 hanımın katıldığını ve birbirinden özel eserlerin üretildiğini söyledi.

Vakıf başkanı Köstem ise Doğduğu büyüdüğü mahallesindeki daha önce kahvehane olarak kullanılan bu evin Yaşanabilir Buca Derneği’ne hibe edildiğini, kendilerinin se halkın hizmetine açtıklarını açıkladı. Köstem, “Müzedeki çalışmaları tamamladıktan sonra bu binaya yoğunlaşarak daha kullanımlı, verimli bir hale gelmesi için gençleri buralara taşıyarak, kültüre sanata yoğunlaşmasını hedefledik” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv