Gelişen Teknolojiyle, Lasik Ameliyatları Daha Başarılı

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknolojiyle birlikte lasik ameliyatlarının daha başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.  

  • 0
  • 796
Gelişen Teknolojiyle, Lasik Ameliyatları Daha Başarılı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknolojiyle birlikte lasik ameliyatlarının daha başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.
 
Kaşkaloğlu, dünyada her yıl milyonlarca insanın lasik cerrahisiyle gözlükten kurtulduğunu ve ameliyatın ertesi günü normal yaşama dönebildiğini dile getirdi.
 
Lazerle göz bozukluklarının düzeltilmesi olarak ifade edilen lasik operasyonlarını 25 yıldır yaptığını kaydeden Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hem Türkiye, hem Avrupa'da bu konudaki ilk hekimler arasında yer aldığını hatırlattı.
 
Lasik ameliyatlarının yaşam tarzını, dolayısıyla insanların psikolojisini de olumlu etkilediğine dikkat çeken Kaşkaloğlu, “Lasik, iyi sonuç veren ve yaşam tarzını da çok pozitif etkileyen bir tedavi. Herkese uygulanamıyor. Herkesin göz yapısı ve durumu farklı olduğu için kime ne tedavi yapılacağının iyi belirlenmesi gerekir. Ameliyatta başarılı sonuç almak için hekim tecrübesi çok önemli. Çünkü ameliyatı doktor yapıyor, kullanılan cihazlar sadece yapılan işi kolaylaştırıyor.
Göz doktorluğu geniş bir branş ve her doktorun her konuda ve ameliyat tekniğinde uzmanlaşması mümkün değil. Belli bir branşlaşma var. Kimisi katarakt, kimisi retina, kimisi lazer ameliyatında uzmanlaşıyor. Hastalığı hakkında bilgi almak isteyenlerin kendi konusunda uzmanlaşmış hekimlere başvurmaları gerekiyor” diye konuştu.
 
25 YILDA, 25 BİN LASİK AMELİYATI
 
Türkiye'de yılda 50 - 100 bin arasında lasik ameliyatı yapıldığı bilgisini veren Kaşkaloğlu,
“Ben kişisel olarak 25 yılda 25 binden fazla ameliyat yaptım. Bu tür ameliyatlar zorunlu değil, kişinin istemesi lazım. Türkiye'deki yaşam şartları daha farklı. Yurtdışındaki hastalar, dalış yapmak dağa tırmanmak gibi sportif faaliyetleri daha rahat gerçekleştirmek için ameliyat olmak istiyor. Türkiye'deki hastalar ise gözlükten kurtulmak istiyor. Ameliyat sayesinde gözlük takmıyor, gözlüğün dezavantajlarını yaşamıyor, gözlüğünü aramak ve kaybetmek derdi kalmıyor. Bu işlevsel bir ameliyat ve psikolojik anlamda da olumlu etkileri var” ifadesini kullandı.
 
HER NUMARAYA UYGUN DEĞİL..
Gözün kendi optik yapısı olduğunu ve lasik operasyonlarıyla belli numaralar arasında iyileşme sağlandığını anlatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Miyoplar için 8 - 9, hipermetropta 3 – 4, astigmatlarda 4 - 5 numaralara kadar tedavi uygulanıyor. Bu durum kişiden kişiye ve kullanılan cihazlara göre de değişebiliyor. Refraktif cerrahide yalnızca lazerle değil, merceklerle de uygulama yapılıyor” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv