Genç buluşma

  • 0
  • 924
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi 2’nci Ulusal Münazara Şampiyonası yapıldı, 23 üniversiteden 150’yi aşkın öğrenci mücadele etti. Gençler, ülke meseleleri üzerine 4 gün boyunca kafa yordu. Gazeteci ve yazar Abbas Güçlü’nün de katıldığı final ise nefesleri kesti

Gediz Üniversitesi, gençliği İzmir’de buluşturmaya devam ediyor. İlki geçen yıl yapılan Gediz Üniversitesi Ulusal Münazara Şampiyonası 2’nci kez gerçekleştirildi, 23 üniversiteden 150’nin üzerinde öğrenci katıldı. Seyrek’teki kampüste 4 gün boyunca beyin fırtınası estirildi; Suriye’den dış politikaya, eğitimden sağlığa ülke meseleleri ve toplumsal sorunlar ele alındı. Gençliğin, görüşlerini ortaya koyduğu, siyasetçilere önemli mesajlar verdiği karşılaşmalar büyük çekişmeye sahne oldu. Heyecan fırtınasının estiği şampiyonanın finaline ise ODTÜ ve Yeditepe üniversitelerinden birer, Boğaziçi Üniversitesi’nden de 2 ekip kaldı. Terörle mücadelede izlenmesi gereken yollar, alınması gereken önlemler tartışıldı.
Milliyet Gazetesi Yazarı, Kanal D’de yayınlanan Genç Bakış Programı’nın yapımcısı ve sunucusu Abbas Güçlü de onları yalnız bırakmadı. Güçlü, onur konuğu olduğu final maçının ardından ‘üniversite gençliğinin gelecek kaygısı’ konusu üzerine söyleşi yaptı. Ünlü gazeteci, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere seslendi, onlara şu tavsiyelerde bulundu:
 
Geleceğinizi ciddiye alın
“İşe girerken çıtayı yüksek tutmayın. Hayal kırıklığı yaşamamak için önceliğiniz işsiz kalmamak olsun. Böyle düşünürseniz gerisi zaten gelecektir. Eğer sevdiğiniz işi yapar, kendinizi sürekli geliştirirseniz başarı her zaman sizinle olacaktır. Geleceğinizi ciddiye alın, yarınlarınızı ihtimallere bırakmayın. Öğrencilik sıralarında iş hayatına atılmaya gayret edin, bir yerden mutlaka başlayın...” Abbas Güçlü’yü soru yağmuruna tutan üniversiteliler de gelecekten beklentilerini ve kaygılarını paylaştı, önerilerini aktarma şansı buldu.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, hem Abbas Güçlü’ye hem de münazaracı öğrencilere teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, gençliğin açık kürsüsüne dönüşen şampiyonanın 2’nci kez düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti, “Bu organizasyon, üniversitemizin gençlere verdiğini önemi sergilemesi açısından büyük önem taşıyor. Gençleri, yerelden genele ülke yönetimine ne kadar ortak edersek, yarınlar o kadar aydınlık olur. Onların fikirlerinden öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv