Genç Fizyoterapistler Mezuniyet Sevincini Yaşadı

  • 0
  • 1.055
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve RehabilitasyonYüksekokulu Mezuniyet Töreni Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Yaparel’in ev sahipliğinde Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.Törene Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sema Savcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Tülay Canda ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin önceki Rektörü Prof. Dr.Şerafettin Canda katıldı.
 
Törenin açılışında mezunlar adına konuşan Yüksekokul BirincisiFizyoterapist Zeynep Nurçe, hocaları sayesinde töleranslı olmayı, acil durumlarahazırlıklı olmayı ve soğukkanlı olmayı öğrendiklerini belirterek “Bugüne kadarbizden, iyi bir evlat ve iyi bir öğrenci olmamız istendi. Artık bunlara iyi birfizyoterapist ve sorumlu bir vatandaş olmayı da ekleyeceğiz. Ülkemizingeleceğinde bizim de imzamız olacak. Bizler Atatürk ilke ve inkılaplarınınaydınlattığı yolda yürüyeceğiz ve ülke sorunlarında bizim de düşüncelerimiz veçözümlerimiz olacak. Bütün mezun arkadaşlarıma başarılı bir meslek hayatı vegüzel bir gelecek diliyorum” dedi.
 
Türkiye Fizyoterapistler Derneği YönetimKurulu Üyesi Dr. Sevtap Günay yeni mezun olan fizyoterapistler için dernekbünyesinde alt çalışma grupları oluşturarak tecrübe kazandırmaya çalıştıklarınıbelirterek “Yeni mezun arkadaşlarımızın meslek hayatı içerisinde bizlerekatılacaklarını ve birlikte çok güzel işler başaracağımızı düşünüyorum.Derneğimizin hedefi; değişmekte olan dünyada, Atatürk’ün gösterdiği ilkelerdoğrultusunda, iyi bir yer edinmektir” diye konuştu.
 
Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Sema Savcı ise mezunlara hitap ederek “Sizler, insan sağlığını koruyangeliştiren ve tedavi eden, insan odaklı bir yüksekokuldan mezun oluyorsunuz.Bilimselliğin yanı sıra, insan ilişkilerinde varolmasını istediğimiz sevgi,saygı, hoşgörü ve sabır fizyoterapi mesleğinde daha da önem kazanmaktadır.Başta kendinizi sevmeniz daha sonra insanları sevmeniz mesleğinizde başarıkazanmanızı sağlayacaktır” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, hembedenen hem de ruhen sağlıklı olmanın sağlıklı yaşamın ve başarının anahtarıolduğunu belirterek “İnsan ruhen ve bedenen bir bütün olarak düşünüldüğünde,fizyoterapide ve psikoterapide sanıyorum sağlık kavramını daha iyikavrayacağız. Bu kavramın öğrenilmesinde ve hayata geçirilmesinde mezunlarımızınciddi görev üstlendiğini düşünüyorum. Kendilerine hayat boyu başarılardiliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Arşiv