GENÇ HEMŞİRELERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

  • 0
  • 1.065
GENÇ HEMŞİRELERİN MEZUNİYET SEVİNCİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2014-2015 Eğitim yılı mezunları Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle kep atma sevinci yaşadı. Törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samiye Mete, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özgül Karayurt ve Yrd. Doç. Dr. Neslihan Günüşen, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Süheyla Nergiz katıldı.

Törende Hemşirelik Fakültesi 2014-2015 eğitim yılı mezunları adına konuşan Neslihan Akyüz, “Eğitim hayatımız boyunca her zaman yanımızda olup destek veren ailelerimize ve bizleri birer meslektaşı gibi gören ve destekleriyle cesaretlendiren hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Meslek hayatımızda karşılaşacağımız zorlukların farkındayız ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Bizler zorluklara rağmen taşıdığımız beyaz formanın her zaman beyaz kalmasını ve bize cesaret vermesini sağlayacağız” dedi. Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Süheyla Nergiz ise “Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Hemşireler Birliği her zaman sağlık göstergelerini üst seviyeye taşıyacak eğitimli sağlık personeline dikkat çekmiştir. Bugün artık birçok konuda maliyetin önde olduğunu biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, sağlıkta maliyetleri düşürmek istiyorsanız iyi bakım sunmalısınız demiştir. İyi bakım sunmanın da koşulu eğitimli personeldir. Bu nedenle ben ülkemizin en iyi eğitim veren üniversitelerinden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyelerini kutlamak istiyorum” diye konuştu.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samiye Mete, öğrencilerinin verdikleri emekleri unutmadan meslek hayatlarında da iyi birer vatandaş olmaları gerektiğinin altını çizerek, “Bugünlere gelmenizde emekleri bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün’e, değerli öğretim üyelerine, sevgili ailelerinize, Tıp Fakültesi Dekanımız ve idari-akademik tüm çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Siz genç meslektaşlarımızı bugün meslek hayatınıza uğurluyoruz. Sizlerin iyi ve kötü gününüzde hep yanınızda olan ailelerinize saygı ve sevgiyi, arkadaşlarınıza ve hocalarınıza vefayı eksik etmeyin. Hastalarınızla olan ilişkilerinizde insana saygıyı ön planda tutun. İş hayatınızda bilimin ışığından ve Yüce Önder Atatürk’ün ilkelerinden ayrılmayın” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse’de mezunlara öncelikle Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolundan ve bilimin ışığından ayrılmamaları öğüdünü vererek, “Ailelerinize, hocalarınıza ve ülkenize olan vefa borcunuzu layıkıyla ödeyeceğinize olan güvenim tamdır. Sizleri insani açıdan saygın, mesleki açıdan yetkin, özgüvenli, donanımlı, üreten, girişimci, küresel dünyayı iyi okuyabilen, yöneten, katma değer yaratan saygın bireyler olarak yetiştirebilmek için her türlü çaba içerisinde olduk. Sizlerde üniversitemizin dışarıdaki saygınlığın yükseltmek için özellikle çalıştığınız yerlerde mesleki etik kurallarını göz ardı etmeden ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışıklı yoldan ayrılmadan çok çalışınız ve üretken olunuz. Unutmayınız ki sizlerin işyerlerinizde göstereceğiniz performans sizden sonra gelecek mezunlara miras olacaktır” diye konuştu.

Dereceye giren mezunlara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse ve Dekan Prof. Dr. Samiye Mete tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Süheyla Nergiz de dernek adına hazırlanan hediyeleri sundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv