Genç hukukçuların ‘Viyana’ gururu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri Arda Ataoğuz, Göktuğ Şirin ve Ömer Ateş, uluslararası alandaki en prestijli kurgusal dava yarışması olarak gösterilen Willem C. Vis Moot'ta ülkemizi temsil etti. İEÜ’lü gençler; 89 ülkeden 378 üniversitenin yer aldığı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen yarışmaya, İzmir’deki üniversitelerden katılan tek ekip oldu.

  • 0
  • 417
Genç hukukçuların ‘Viyana’ gururu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri Arda Ataoğuz, Göktuğ Şirin ve Ömer Ateş, uluslararası alandaki en prestijli kurgusal dava yarışması olarak gösterilen Willem C. Vis Moot'ta ülkemizi temsil etti. İEÜ’lü gençler; 89 ülkeden 378 üniversitenin yer aldığı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen yarışmaya, İzmir’deki üniversitelerden katılan tek ekip oldu. Dünyanın en saygın hukuk fakültelerindeki öğrencilerle yarışan genç hukukçular, birinciliği Viyana Üniversitesi’ne kaptırsa da bilgi birikimleri ve sözlü savunmadaki başarılı performanslarıyla dikkat çekti. İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, yarışmaya dünya genelindeki binlerce üniversiteden çok sayıda ekibin başvurduğunu söyleyerek, “Ön elemeyi geçip Viyana’ya gitmeye hak kazanmak bile çok güzel bir başarı. Bizleri yarışmada en iyi şekilde temsil eden, gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İEÜ Hukuk Fakültesi Takımı, bu yıl 30’uncusu düzenlenen Willem C. Vis Moot adlı yarışmada; Dr. Öğretim Üyesi Ebru Akduman’ın koçluğunda, araştırma görevlileri Barış Karahan ile Afra Gürlüler’in asistanlığında mücadele etti.
London Bloomsbury Üniversitesi, Paris Dauphine Üniversitesi, Washington DC American Üniversitesi ve Edinburg Üniversitesi gibi dünyanın prestijli hukuk fakültelerinde okuyan öğrenciler ile karşılıklı tahkim duruşmalarına katılan İEÜ’lü gençler, İzmir’den yarışmaya katılan tek ekip oldu. Viyana’dan İzmir’e dönen İEÜ’lü ekip, Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar’ı da ziyaret ederek deneyimlerini paylaştı.

ÖĞRENCİLERİMİZİ TEŞVİK EDİYORUZ

İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, öğrencilerin uluslararası davalarda mesleki deneyim kazanmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu noktada yarışmayı çok önemsediklerini belirtti. Prof. Dr. Uzunallı, “Öğrencilerimiz; Dr. Pascal Hachem, Av. Marcus Altenkirch, Av. Marc Labgold ve Av. Genevieve Porier gibi seçkin uluslararası hukuk bürolarının ortaklarından oluşan hakem heyetleri huzurunda iddia ve savunmalarını sundu. Öğrencilerimiz için mesleki gelişim noktasında çok değerli bir tecrübe oldu. Duruşmaların bitiminde Viyana’daki Büyükelçimiz Ozan Ceyhun’u da ziyaret ederek yarışma hakkında kendisine bilgi verdik. Fakülte olarak, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaları noktasında her daim destekliyoruz. Bu teşviklerimizi artırarak sürdüreceğiz. Ayrıca; önümüzdeki dönemde İzmir’de kurgusal dava (pre-moot) yarışması düzenlemeyi, büyük hukuk firmaları ve şirketlerle iş birliği yapmayı da hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv