Genç iletişimcilere Altın Pusula ödülü

  • 0
  • 688
Genç iletişimcilere Altın Pusula ödülü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri sahiplerini buldu. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, bu yıl ki teması “Kadın istihdamı” olan “Genç İletişimciler” kategorisinde iki ödül birden kazandı.
 
Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde kazanan proje ve kuruluşlar, İstanbul Zorlu Center’da gerçekleştirilen ödül töreninde kamuoyuna açıklandı. Ödül törenine “Dünyanın En Büyük Markasında İletişime Önem Veren Yönetici” ödülünü alan Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent ve UNDP Politika ve Program Destek Bürosu, Özel Sektör ve Vakıflar Ekip Yöneticisi Marcos Athias Neto başta olmak üzere iş ve siyaset dünyasının önemli simalarının yanı sıra seçici kurul üyeleri, kamu ve özel sektör temsilcileri ile medya ve halkla ilişkiler profesyonelleri, akademisyenler ve genç iletişimciler katıldı.
 
Genç İletişimciler Proje yarışmasının bu yıl ki teması, “Kadın istihdamı” oldu. Doç. Dr. Ferah Onat ve Doç. Dr. Özlem Aşman Alikılıç danışmanlığında projeler hazırlayan Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, “Dişi Kuş” ve “Geleceğe Dönüş” başlıklı projeleriyle iki ödül birden kazandı.
 
KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAK İÇİN
Türkiye İstatistik Kurumu Şubat 2015 verilerine göre, ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 30 olduğunu, ancak 2006 yılından bu yana artan orana karşın OECD üyesi ülkeler arasında kadın istihdamının en düşük olduğu ülke olduğumuzu belirten öğrenciler, “Kadın istihdamını nasıl artırabiliriz?” sorusundan yola çıkarak projeler hazırladıklarını ifade etti.
 
“DİŞİ KUŞ” PROJESİ
“Dişi Kuş” isimli projelerini anlatan Hande Gülseven, Ecem Kaçmaz, Fulden Kahyaoğlu, Onur Çakıroğlu ve Berrak İpek, “Nasıl bir proje yaparsak kadın istihdamına katkı sağlar fikriyle yola çıktık. Projemizde, ev sahibi de olmayan işsiz kadınlar için öncelikle bazı sivil toplum kuruluşları ve sanayi bölgeleri destekli KOSGEB eğitimleri düzenleyip onları iş ve ev sahibi yapmayı amaçladık. Aldıkları eğitimle kendi işlerini kurabilecek kadınların, bir yandan da devletin toplu konut projelerinden uygun faizli ve taksit destekli ev sahibi olabileceği bir proje ortaya çıktı. Projemizi ilgili kurumlara da göndereceğiz, umarız hayata geçer ve birçok kadın bu sayede iş ve ev sahibi olabilir” diye konuştu. 
 
“GELECEĞE DÖNÜŞ” PROJESİ
Projeye başlamadan önce kadın istihdamına yönelik rakamları incelediklerini belirten Emre Çorbacı, Sertaç Ali Özgür, Yiğit Özer ve Ceyhun Dönmez, “Geleceğe Dönüş” isimli projelerini anlattı. Öğrenciler, “TÜİK anketine göre, kadınların, yüzde 58,7'si, ev işleriyle meşgul oldukları için iş gücüne dahil olmadıklarını söylemiş. Biz de kadınların bu engeli nasıl aşabilecekleri yönünde bir proje hazırlamaya karar verdik. Kadınları iş hayatına özendirip istihdamda artış sağlamayı amaçladık. Geleceğe Dönüş adını verdiğimiz projemizde, kadın istihdamına en fazla katkı sağlayan şirketle ortaklıkla iş gücüne katılmayan kadınlar için eğitim programları, konferanslar düzenleyip İŞKUR destekli bir bilgi havuzu oluşturmayı planladık. Geliştirdiğimiz mobil uygulama sayesinde, İŞKUR havuzunu kullanarak personel arayan firmalarla, onlara en yakın ve istedikleri vasıfları taşıyan iş arayan kadınları buluşturmayı amaçladık. Sosyal medya kampanyaları, reklamlar ve kamu spotlarıyla da kadınların çalışmadıklarında ne yaptıkları ve çalışmama nedenlerini gösterip iş gücüne dahil olmak için harekete geçmelerini sağlamak istedik. Biz de projemizi, kadın istihdamına en fazla katkı sağlayan bu özel sektördeki firmayla paylaşacağız” dedi.
 

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv