Genç Kırmızı ödülü İzmirli gençlere

  • 0
  • 1.490
Yazı Boyutu:

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medyanın,sosyal yaşamımız üzerindeki olumsuz etkileri Türkiye’nin en prestijli reklamödüllerinden Kırmızı Ödülleri’nekonu oldu. Kırmızı Ödülleri Yarışması’nın yalnızca üniversite öğrencilerineaçık olan ‘Genç Kırmızı Ödülü’ kategorisinde yarışan Yaşar Üniversitesi Halklaİlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, 108 üniversiteden 277 öğrenciarasında yaratıcı çalışmalarıyla birinciliği göğüslediler.  

ANI YAŞA, FIRSATLARIYAKALA
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veReklamcılık Bölümü’nden Dr. İçten Duygu Çallı’nın danışmanlığında 6’ıncı GençKırmızı Yarışması’na katılan Yaşar Üniversitesi öğrencileri Sertaç Ali Özgür veYiğit Özer, ‘Bir Bakmışsın Fıstık Bitmiş’ isimli reklam çalışmalarıyla sosyalmedyanın kullanımını hem eleştirel hem de mizahi bir gözle ele aldılar. Sosyalmedyayı, gerçek yaşantısını etkileyecek kadar yoğun kullanan başta gençlerolmak üzere tüm internet kullanıcılarının dikkatini çekmek amacıyla hazırlanançalışmada ‘anı yaşa, fırsatları yakala’ mesajı verildi. 

107 ÇALIŞMANINBİRİNCİSİ
Türkiye’nin yalnızca güzel sanatlar ve iletişim fakültesiöğrencilerine açık olan Genç Kırmızı Yarışması’nda 107 reklam çalışmasınıgeride bırakan Yaşarlı öğrenciler, “Basın ilanı şeklinde hazırlanançalışmamızda ‘Sosyal medyada geçirdiğimiz her an, gerçek hayattan koptuğumuzandır. Giden bazen fıstık bazen ise zaman ve fırsatlardır’ cümlelerine yerverdik. Mekanı da gerçek bir ortamdan seçerek olayın gerçekten başımızagelebileceğine vurgu yapmak istedik.” şeklinde konuştular.    

ARAMIZA SOSYAL MEDYAGİRDİ
Yaşarlı öğrencilere akademik destek veren Dr. İçten DuyguÇallı ise yarışma ile ilgili şunları söyledi:“Sosyal medyadan önce günlüklerimiz vardı. Tek fark;yaşadıklarımız günlüğümüzle aramızda kalırdı. Sosyal medya, uzun yıllardırgörüşemediğimiz veya izini kaybettiğimiz insanlarla tekrar bağlantı kurma konusundabizlere belki yardımcı olabiliyor. Ancak bir yandan da bizzat yanında olduğumuzinsanlarla anı yaşamak yerine o anı belgelemekle yani fotoğraf çekmekle bizleriyükümlü tutabiliyor. Bu da gerçek anların tadını çıkarmamıza engel olabiliyor.Bu yüzden çalışmada anı yaşa, tadını çıkar ve fırsatları yakala mesajını vermekistedik.” 
YASAR-KIRMIZI(1): Yiğit Özer, Sertaç Ali Özgür 
YASAR-KIRMIZI(2):  Sertaç Ali Özgür, İçten Duygu Çallı, YiğitÖzer
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv