Genç müzisyene 5 ödül birden

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Yağmur Sena Mete, 17. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda birincilik ödülünün yanı sıra İstanbul Caz Festivali ve Nardis Jazz Club’da sahne alma, The Badau Sahne Ödülleri, Bova Sahne Ödülü ve NTV Radyo Röportaj Ödülü’nün sahibi oldu.

  • 0
  • 488
Genç müzisyene 5 ödül birden
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin yeni genç caz şarkıcılarını desteklemek için 17 yıldır kesintisiz sürdürülen Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’na, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Yağmur Sena Mete başarısıyla damga vurdu. 10 finalist yarışmacı, ikişer şarkıyı jüri önünde canlı olarak seslendirdi. Performansların ardından akademisyenler, müzisyenler ve sektör profesyonellerinden oluşan jüri değerlendirmesiyle kazananlar belli oldu. Yağmur Sena Mete, başarılı performansıyla yarışmada beş ödül kazandı. Genç müzisyen, birincilik ödülünün yanı sıra İKSV İstanbul Caz Festivali ve Nardis Jazz Club’da sahne alma, The Badau Sahne Ödülleri, Bova Sahne Ödülü ve NTV Radyo Röportaj Ödülü’nün sahibi oldu.

CAZA GÖNÜL VERENLERE DESTEK
2005 yılından bu yana düzenlenen “Genç Caz Vokal Yarışması” Türkiye’nin her köşesinden caz müziğine gönül vermiş genç yeteneklerin uluslararası caz platformlarına taşınmasını hedefliyor. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması hem caz vokallerine sahnesini açıyor hem de Türkiye’de caz müziğinin ve bilincinin gelişmesine katkı sağlıyor. Geçen yıllarda Nardis’in yarışmasına katılan genç yetenekler, başarılarını, Avrupa ve ABD’nin saygın müzik okullarından eğitim bursu kazanarak ve çeşitli festivallerde önemli ödüller alarak pekiştirdi.

Yarışmada ödüller kazanmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yağmur Sena Mete, “Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde hem lisans hem de yüksek lisans eğitimim boyunca uluslararası başarılara imza atmış isimlerden eğitim alma fırsatım oldu. Ayrıca, okulda düzenlenen uluslararası müzik günlerine, birçok ustalık sınıflarına katıldım ve konserlerde solist olarak yer aldım. Kariyerime hem profesyonel anlamda hem de akademik anlamda devam ediyorum. Gelecekte de önce yurtdışında eğitimime devam etmeyi, ardından da Türkiye’ye dönerek müzik kariyerimi ve akademik çalışmalarımı sürdürmeyi planlıyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv