Genç tasarımcılara bir ödül daha

  • 0
  • 560
Genç tasarımcılara bir ödül daha
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Daha önce katıldıkları yarışmalardan derece alarak dönenİzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Berk Kırmızı ve Işıl MelisaIşık, bu kez de İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafındandüzenlenen Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Aydınlatma Ürünleri ÖğrenciKategorisinde üçüncü oldu. 

Berk Kırmızı ve Işıl Melisa Işık, Mimarlık eğitimlerinin4’üncü yılına da ödülle başlayacak. İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümündeeğitim almaya başladıklarından bu yana katıldıkları tüm yarışmalardan ödülledönen Kırmızı ve Işık, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB)Endüstriyel Tasarım Yarışmalarında da geleneği bozmadı. Güneş ve Ay arasındakiilişkiden yola çıkarak geliştirdikleri, güneş enerjisi ile çalışan Luna adlıtasarımları ile Aydınlatma Ürünleri Öğrenci Kategorisine katılan Kırmızı veIşık, bu kez de üçüncü oldu. Hedeflerine Architectural Association School ofArchitecture’da dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in yüksek lisans öğrencisiolabilmeyi koyan öğrenciler, eğitimlerine hayal güçlerini ekleyerek şehirler veinsanlar arasında iletişim ve konforu artıracak estetik tasarımlar yapmayadevam edeceklerini söylüyorlar. Zaha Hadid, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deaçılan Haydar Aliyev Kültür Merkezi tasarımı ile dünyanın hayranlığınıkazanmıştı.

Üçüncü yarışma üçüncüderece
İlk yarışma deneyimlerini Cemer Yeni Nesil OyuncaklarTasarım Yarışması Park Oyuncakları Kategorisinde yaşayan Kırmızı ve Işık,“Bulut” tasarımları ile birinci olmuştu. Geçtiğimiz sene İzmir Genç İşadamlarıDerneği tarafından düzenlenen 3. İnovasyon Ödülleri yarışması Kent İçinİnovasyon Atölye Çalışması Üniversite Kategorisinde İzmir Üniversitesi ekibindeyer alan öğrenciler, kent içi etkinliklerin takip edilebileceği interaktifekran tasarımı ile yine birinci oldu. Şimdiden katılacakları yarışmalar içinçalışmalarını sürdüren Kırmızı ve Işık, Luna’nın da çevreye saygılı vefonksiyonel tasarımı hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Luna, ister masa lambası ister mekân aydınlatması olarakkullanılabilecek 360 fonksiyona sahip güneş enerjisi ile çalıştığı için gündüzkazandığı enerjinin gece kullanılmasına olanak sağlayan iç içe geçmiş 3halkadan oluşuyor. Estetik ve temiz enerjiyi birleştiren tasarımımızınprototipi İMMİB tarafından yurt dışı fuarlarda sergilenecek. Çalışmalarımızdaözellikle çevreye saygılı, mekânları daha konforlu hale getiren estetiktasarımlar üretmeye devam edeceğiz. Temel tasarım eğitimimizi yeri geldiğindeendüstriyel tasarımlar, yeri geldiğinde de mimari tasarımlar için kullanacağız.”

Yarışmalar gelişmeyeolanak sağlıyor
Yarışmalara katılmanın mezuniyetleri öncesi sektörünbeklentilerini öğrenmek, önde gelen mimarlar ve sektör temsilcileri ile tanışmakaçısından önemli gelişim olanağı sunduğuna değinen Kırmızı ve Işık,eğitimlerini mutlaka bir üst seviyede, mümkün olması halinde yurt dışındasürdürmek istediklerini ifade ettiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv