GENÇ YERBİLİMCİLER DOKUZ EYLÜL’DE BULUŞTU

  • 0
  • 814
GENÇ YERBİLİMCİLER DOKUZ EYLÜL’DE BULUŞTU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nün genç akademisyenleri tarafından düzenlenen “Genç Yerbilimciler Kongresi” DESEM 75. Yıl Amfisi’nde başladı. 7 Haziran 2015, Pazar Günü’ne kadar sürecek kongrede 55 sözlü bildiri, 30 adet poster sunumu yapılacak.

Kongrenin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Demirtaş ve İzmir Odası Başkanı Erhan İçöz ile genç yer bilimciler yer aldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, yer bilimlerinin jeofizik, jeoloji, petrol, maden gibi birçok mühendislik dalını içerdiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl ülke olarak 156 milyarlık ihracat, 240 milyarlık ithalat gerçekleştirdik. 80 milyarlık dış ticaret açığımız var. Dış ticaret açığının büyük bölümünü enerjiden kaynaklanıyor. Türkiye’de 16 milyarlık maden üretimi var. Maden üretimi için, tüm mühendislik dallarını kullanmak gerekiyor. Çünkü bir ton kömür için artık çok derinlere inmek gerekiyor. Jeoteknik çalışmalar yapılmayınca maliyet en az 3 kat artıyor. Bu nedenle tüm yer bilimcilerinin birlikte çalışması gerekiyor” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, Türkiye’nin sıklıkla zeminle ilgili felaketler yaşadığını vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Genç yer bilimcilerin birlikte hareket etmesi açısından bu kongreyi çok önemli. Yeraltı çalışmaları konusunda ortak bilinçle hareket etmeleri açısından önemsiyorum. Özgürce bilimsel tartışmalar yapıp, birbirlerini tanıma fırsatları olacaktır. Ülkemize, bilim, ekonomi ve enerji alanında önemli katkılar sağlayacaklardır.”  

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Jeofizik Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Demirtaş, bilim ve teknolojiden azami yararlanarak, ülke ekonomisine katkı koymak görevinin genç yerbilimcilerinin olduğunu ifade etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv