Gençler festival sahnesine hazırlanıyor

  • 0
  • 619
Gençler festival sahnesine hazırlanıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) bu yıl ilkkez Festival kapsamına aldığı Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı çalışmalarıbaşladı. Hocaların hocası olarak bilinen Prof. Dora Schwarzberg, Türkiye’ninyetiştirdiği sayılı kemancılardan, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz,yorumcu ve eğitimci olarak haklı bir üne sahip piyanist Gökhan Aybulusyönetimindeki ustalık sınıfına çeşitli kentlerden ve yurtdışından 17 aktiföğrenci katılıyor.
 
 
Öğrencilerinin her biri dünyaca ünlü keman yarışmalarınınkazananı, büyük orkestraların önemli müzisyenleri olan Prof. Schwarzberg, Prof.Yankelevich, V. Berlinsky, A. Schtern, Isaac Stern, Dorothy Delay, Menuhin gibimüzisyenlerle çalıştı. Bu çok yönlü sanatsal iletişim onun“Odessa-Moskova-Kudüs ve New York keman okullarının tipik bir temsilcisi”şeklinde tanınmasını sağladı. Müziği sadece bir uğraş değil aynı zamanda biryaşam biçimi olarak gören Prof. Schwarzberg, Viyana’da çok yetenekli Türköğrencileri olduğunu, İKSEV’de yeni yeteneklerle tanışıp çalışmanın kendisinimutlu ettiğini söyledi.
 
 
Başarıyla sürdürdüğü solistlik kariyerinin yanı sıragençlerin eğitimiyle ilgili önemli çalışmalar yapan Devlet Solist SanatçısıTuncay Yılmaz da Prof. Schwarzberg gibi büyük bir ustayla birlikte dersvermenin gururunu yaşadığını belirtti, “ustalık sınıfı duyurusunu yapar yapmazkontenjanımız hemen doldu. 17 aktif katılımcımızın hepsi çok yetenekli,kendilerini kanıtlamış gençler. Biz de bir ustalık sınıfından beklentilerin çokötesine geçerek öğrencilerimizi 28. Uluslararası İzmir Festivali’nin sahnesinede hazırlıyoruz” dedi.
 
 
İKSEV’in yerli ve yabancı genç sanatçıları Prof. DoraSchwarzberg gibi dünya çapında bir ustayla buluşturmasının çok önemli olduğunusöyleyen Piyanist Gökhan Aybulus, gençlere Festival sahnesinin açılmasınınbulunmaz bir fırsat olduğunu vurguladı.
 
 
İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı 2014, 5 Temmuz günüİzmir Ekonomi Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde yapılacak “Sahne Gençlerin”konseriyle sona erecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv