Gençler festival sahnesini fetetti

  • 0
  • 1.155
Gençler festival sahnesini fetetti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

28. Uluslararası İzmir Festivali Keman Ustalık Sınıfı İEÜ.Gösteri Merkezindeki konserle sona erdi.  Ustalarıyla aynı sahneyi paylaşan gençler, “Gelecek Bizim”dedi.

 

İzmirKültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın bu yıl ilk kez Uluslararası İzmir Festivaliiçine aldığı Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı, İzmir Ekonomi ÜniversitesiGösteri Merkezi’nde yapılan final konseri ile sona erdi. 2 Temmuz’dan bu yanaProf. Dora Schwarzberg, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz, piyanist GökhanAybulus yönetimindeki çalışan 17 genç kemancı, başarılı yorumlarıyla, “gelecekbizim” dedi.

UstalarıGökhan Aybulus eşliğinde mini birer resital veren öğrenciler, uluslararası birfestival sahnesinde çalmanın heyecanını yaşadı. Resital sonunda hep birlikteGlazunov’un Raymonda Balesi’nden “Entr’acte” ı seslendiren genç kemancılardakikalarca alkışlandı.

Konserinikinci bölümünde ustalık sınıfının üç yıldız öğrencisi, Şef Orhun Orhonyönetiminde, gönüllü gençlerden kurulu İKSEV Oda Orkestrası eşliğinde ustalarıTuncay Yılmaz ile birlikte Bach’ın La minör ikili keman konçertosunu çaldı.

Yılmaz Vivace bölümünü Hasan Gökçe Yorgun, Largo ma nontanto bölümünü Ezgi Su Apaydın ve son bölüm Allegro’yu Koreli Soo Park ileseslendirdi. Gençlerle çalmanın olağanüstü bir deneyim olduğunu söyleyen TuncayYılmaz, “ Prof. Dora Schwarzberg ve Gökhan Aybulus ile çok verimli bir ustalıksınıfı yaptık. Gençlerin verdiklerimizi en iyi şekilde uyguladıklarını görmek mutluluklarınen büyüğü” dedi.

FinalKonseri ustalık sınıfına katılan genç kemancılara katılım belgelerinin, OdaOrkestrası sanatçılarının ise teşekkür belgelerinin sunumuyla sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv