Gençlere AB Değişim ve Dayanışma Programları semineri

Bayraklı Belediyesi ve Pi Gençlik Derneği iş birliğiyle Erasmus Plus ve Avrupa Dayanışma Programı bilgilendirme semineri düzenlendi. Pandemi tedbirleri kapsamında internet üzerinden gerçekleşen etkinliğe yaklaşık yüz genç katılırken, sunumda; değişim programları, gönüllülük hizmetleri, avantajları, katılım şartları ve koşullarıyla ilgili bilgiler verildi.

  • 0
  • 998
Gençlere AB Değişim ve Dayanışma Programları semineri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi ve Pi  Gençlik Derneği iş birliğiyle Erasmus Plus ve Avrupa Dayanışma Programı  bilgilendirme semineri düzenlendi. Pandemi tedbirleri kapsamında internet üzerinden gerçekleşen etkinliğe yaklaşık yüz genç katılırken, sunumda; değişim programları, gönüllülük hizmetleri, avantajları, katılım şartları ve koşullarıyla ilgili bilgiler verildi.

Pi Gençlik Derneği Eğitim Ekibi Sorumlusu Mert Güzelkasap tarafından yapılan sunumda Erasmus Plus nedir? Avrupa Dayanışma programı nedir? Gençlik değişim programları, gönüllülük hizmetleri, motivasyon mektubu, cv hazırlanması ve başvuru şartlarıyla bu konuda izlenmesi gereken yollar anlatıldı.

AVRUPA, GENÇLERİN KATILIMINI BEKLİYOR
Örgün eğitim dışında yerel bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde demokratik yaşama katılımı teşvik eden faaliyetleri destekleyen projelerde gençlerin etkin rol alabileceğini belirten Güzelkasap, "Projeler uzun ve kısa dönemlik programlar halinde oluyor. Tüm masraflar AB fonları tarafından karşılanıyor ve programlar; gençlerin projelere katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Gençlerin yurt dışında gönüllülüğünü teşvik eden projeleri kapsıyor. Birden fazla katılımcıların yer aldığı aktiviteler de dayanışma projeleri oluyor. 2027 yılına kadar Avrupa Dayanışma Programı 1 milyar Avro’nun üzerinde tahsis edilmiş bir bütçeyle 275 bin gence gönüllülük yoluyla veya kendi dayanışma projelerini oluşturarak toplumsal ve insani zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olma fırsatı sunuyor. Bu bütçe Erasmus programında ise 28 milyar Avro olarak biliniyor. Bu programlar 17-30 yaş arasındaki bireylerin 12 aya kadar gönüllülük faaliyetlerine katılımını sağlıyor. Konaklama, yemek, yerel ulaşım, sigorta, vize masrafları ile cep harçlıkları proje kapsamında AB tarafından finanse ediliyor ve gönüllülük projelerine bir kişi toplam 14 ay olma koşuluyla 1 kez katılım sağlayabiliyor. Dayanışma programından engelli bireyler veya diğer dezavantajlı gençler de 2 hafta ile 59 gün aralığında yararlanabiliyor. Dayanışma veya gönüllülük programlarına katılım için CV ve motivasyon mektubu ile bireysel olarak başvuru gerçekleştiriliyor. Erasmus ve gençlik değişim projelerinde ise kurumlar aracılığıyla iki ülke arasında hazırlanan projeler için kurumla iletişime geçilip, başvuruda bulunulabiliyor" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv