Gençlere taş çıkardılar

  • 0
  • 1.534
Yazı Boyutu:

22.Balkan Veteran Atletizm Pist Şampiyonası ile İzmir uluslararası organizasyonlardaki başarısını kanıtladı, yeni organizasyonların kapısı aralandı
 
22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’nın ilk gününde rekor üstüne rekor kırıldı. Atatürk Stadyumu’nda, ülkelerinin bayraklarıyla derece kürsüsüne çıkan usta sporcular, madalyalarını birbirlerine sarılarak kutladı. Üç gün sürecek Şampiyonanın ilk gününde 6 Balkan ve  3 Türkiye rekoru kırıldı.
Konak Belediyesi ve İZMAK organizasyonuyla gerçekleşen 22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’na 30 yaş üstü kadınlar ve 35 yaş üstü erkekler olmak üzere toplam 850 veteran Atatürk Stadyumu’nda ter döktü. Bin ve bin 500 metre yürüyüş;  100, 200, 400, 800,bin, bin 500, 5 bin ve 10 bin metre koşu; 80, 100, 110, 300, 400, 2 bin ve 3 bin metre engelli koşu; üç adım atlama, uzun atlama, yüksek atlama, sırıkla atlama; disk atma, cirit atma, gülle atma ve çekiç atma branşlarında düzenlenen yarışlarda ilk gün 8 rekor kırıldı.
 
İzmir uluslararası organizasyonlara kapısını açtı
İzmir’in uluslararası organizasyonlarda başarılı bir çizgi yakaladığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Şampiyonaya katılan sporcuları kutladı ve şöyle konuştu:
 “Balkan ülkelerinden gelen ve dostluk, kardeşlik, sevgi havasını İzmir’de estiren tüm sporcuları kutluyorum. Atletizmdeki başarılarının yanı sıra genç sporcular için de büyük bir umut penceresi aralıyorlar. Önümüzdeki yıl Avrupa Veteranlar Şampiyonası’nda da hep birlikte olacağız. İzmir’de uzun zamandır  hissedilen bir eksiği tamamladık ve kentin kapısını uluslararası organizasyonlara açtık.  İzmir için daha büyük hayaller kurmalı ve yalnız ulusal değil uluslararası anlamda İzmir’imizi hak ettiği yere getirmeliyiz.”
 
Gençler ustalarını yalnız bırakmadı
Sevgi ve dostluk havasının estiği şampiyonada gönüllü gençler ustalarını yalnız bırakmadı. Günboyu veteranların her yarışmasında onlarla birlikte olan gençler sırtlarında Konak Belediyesi’nin hazırladığı ‘İzmir’i Seviyorum’ yazan tişörtleriyle Atatürk Stadyumu’nu çiçek bahçesine çevirdi.
 
Gurbetten sılaya şampiyona
Amerika NewYork’ta yaşayan veteran Naci Yıldızalp, yurtdışında aldığı derecelere bir yenisini, yıllar sonra geldiği Türkiye’de ekledi. Uzun yıllardır Türkiye’de yarışlara katılmayan Naci Yıldızalp, İzmir’de hasret giderdi. 100 metre 85-89 yaş kategorisinde koşuda 22,69 derecesiyle madalyasını alan Yıldızalp, mutluluğunu eski dostu Dr. Hikmet Kandeydi ile paylaştı. Yıldızalp, “Yıllar sonra İzmir’de olmak, burada bu güzel havayı solumak mutluluk veriyor” dedi.
 
Hikmet Hoca madalyaya doymuyor
Erkekler 80-84 yaş Sırık atlamada 2,30 metre ile kendi rekorunun üstüne çıkarak hem Türkiye hem de Balkan rekorunu kıran Dr. Hikmet Kandeydi, “Hedefim Avrupa ve Dünya rekorlarını kırmak. Spor bizi bir araya getiriyor, arkadaşlarımızla bir sonraki şampiyonada bir sonraki ülkede buluşmak için sözleşiyoruz ve sözümüzü tutmak için kendimize iyi bakıyor, sağlığımıza dikkat ediyoruz. Atletizm hayattır. Biz sporla hayata bağlanıyoruz” diye konuştu.
          
Rekor şampiyonu şampiyona
Konak Belediyesi ve İzmir Masterler Atletizm Kulübü organizasyonuyla düzenlenen 22.Balkan Veteranlar Atletizm Pist Şampiyonası’nın ilk gününde rekor üstüne rekor geldi.
 
Rekorlar
Bayanlar 100 metre 40-44 yaş
Eski rekor :  Angeline Angelov Bulgaristan 13,76
Yeni rekor: Merlina Arnaldova Bulgaristan 13,44 Balkan Rekoru
Türkiye rekoru: Hanife Sancak kendisine ait 14,82’lik Türkiye rekorunu  14, 62’lik yeni derecesiyle kırdı, yarışta 3’üncülüğü aldı
 
Bayanlar 100 metre 45-49 yaş
Eski rekor: Katica Guluhak Sırbistan 14,40
Yeni rekor: Sonja Cculis Dosen Hırvatistan 14, 36 Balkan Rekoru
 
Bayanlar 3 Adım Atlama 55-59 yaş
Türkiye Rekoru: Hürrem Turanlı 5,96
 
Erkekler Cirit Atma 50-54 yaş
 Eski rekor: Georgios Kodzias Yunanistan 48,58 metre
Yeni rekor: Darko Orozium Slovenya50, 35 metre Balkan Rekoru
 
Erkekler Sırık Atlama 80-84 yaş
 
Balkan Veteranlar Pist Şampiyonası ve Türkiye rekoru:
Hikmet Kandeydi   2,30metre
 
Bayanlar 400 metre 50-54 yaş
 Zvonka Balatnik/Slovenya  01,07,87 Balkan Rekoru
 
Erkekler disk atma 65-69 yaş
Stilianos Angloupas/Yunanistan   44,07  Balkan Rekoru

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv