Gençlere ‘üniversite’ dopingi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile TED İzmir Koleji, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak, kariyer hedefleri için onları doğru yönlendirecek projeler üretmek amacıyla iş birliği yaptı.

  • 0
  • 594
Gençlere ‘üniversite’ dopingi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile TED İzmir Koleji, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak, kariyer hedefleri için onları doğru yönlendirecek projeler üretmek amacıyla iş birliği yaptı. Protokol, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve TED İzmir Koleji Kurucu Temsilcisi Açalya Öralay tarafından imzalandı.
 
İEÜ ve TED İzmir Koleji arasında 1 yıl geçerli olacak iş birliği kapsamında, gençlerin meslekler hakkında bilgi sahibi olması ve bu sayede kariyer hedeflerini doğru oluşturması amacıyla etkinlik serileri düzenlenecek. İEÜ’lü akademisyenlerin katılımıyla İzmir’deki diğer gençlere de açık olacak şekilde birçok panel, seminer ve konferans gerçekleştirilecek. İEÜ’lü akademisyenler, üniversite eğitimi başta olmak üzere gençlerin merak ettiği sorulara cevap bulabilmesi için onlarla sık sık bir araya gelecek. TED İzmir Koleji ise, İEÜ’deki yönetici ve çalışanların yakınlarına yüzde 10 eğitim indirimi sağlayacak. İEÜ’ye ilişkin haber, proje ve etkinliklerin geniş çevrelere duyurulması için katkıda da bulunacak.
 
DOĞRU YÖNLENDİRECEĞİZ
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak gençlere katkı sağlayacak, onların vizyonlarını geliştirecek her projede yer almaya hazır olduklarını söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “TED İzmir Koleji ile daha önce de farklı projelerde birlikte hareket ettik, fakülte bazında nitelikli çalışmalar yaptık. Bu yıl ise birlikteliği daha da geliştirdik. Hayatta başarılı olmanın en önemli yollarından biri; kişinin sevdiği bölümde okuması ve buna bağlı olarak ilgi duyduğu, kendini geliştirebileceği mesleği seçmesi. Bunu sağlamak için de üniversite sınavına birkaç ay kala değil, çok daha erken planlama yapmak, hedef belirlemek gerekiyor. Bizim en büyük amacımız, gençlere erken yaşlarda vizyon kazandırmak ve doğru hedef belirlemelerine katkı sunmak. Gençleri en iyi şekilde yönlendirmek. Yapılan iş birliği de bunun somut bir adımı oldu” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR FIRSAT      
TED İzmir Koleji Kurucu Temsilcisi Açalya Öralay ise, İEÜ ile birlikte çalışacak olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “İEÜ ile sağladığımız iş birliğinin kısa sürede birbirinden nitelikli projeler üretilmesine, etkinlikler düzenlenmesine zemin hazırlayacağına inanıyorum. Bu birlikteliği, öğrencilerimiz için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. TED İzmir Koleji olarak öğrencilerimizin başarısıyla ön plana çıkan bir okuluz. Bu yıl okulumuzdan mezun olan birçok öğrencimiz yurt dışındaki üniversitelerden kabul aldı. Bunun yanı sıra İEÜ de öğrencilerimizin yakından takip ettiği bir üniversite. Bu yıl liseden mezun olan öğrencilerimizin yüzde 12’si İEÜ’lü oldu. Tüm bu veriler, iş birliğinin ne derece önemli ve doğru olduğunu gözler önüne serdi. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv