Gençlerle birlikte KEP heyecanı

EGE Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2014-15 ve 2015-16 Eğitim Öğretim Dönemi mezunlarıyla birlikte 1980-81 ve 82 mezunları gecikmeli olarak diploma aldı, kep attı.

  • 0
  • 873
Gençlerle birlikte KEP heyecanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

EGE Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2014-15 ve 2015-16 Eğitim Öğretim Dönemi mezunları yuvadan uçtu. Yök yasasıyla 1982’de kapatılarak D.E.Ü. Buca Eğitim Fakültesi’ne bağlanması nedeniyle diplomalarını alamayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun 1980-81 ve 82 mezunları gecikmeli olarak diploma aldı, kep attı. Toplam 95 kişi olan mezunlardan 31 kişisi diploma almaya çocuklarıyla ve torunlarıyla geldi.   
          
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Rana Varol, YÖK Yasasıyla 1982’de kapatılarak DEÜ Buca Eğitim Fakültesine bağlanması nedeniyle diploma alamayan mezunlara 35 yıl sonra da olsa  diplomalarını sunmaktan onur duyduğunu söyledi. Okulun, 25 Ocak 2016’da Başbakan Binali Yıldırım ve Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın çabalarıyla Spor Bilimleri Fakültesi olarak tekrar hizmet vermeye başladığını ifade eden Varol, “Güçlü eğitim kadrosu, gelişmiş araştırma laboratuvarlarının yanında üniversitemizin sahip olduğu uluslararası donanıma sahip açık ve kapalı spor tesisleriyle eğitim kalitemiz sürekli artıyor” dedi.

Kuruma ayak bastıklarından beri öğrencileri mesleki bilgi, bir birey olarak sorumluluğu, ekip ruhunun gereği olarak paylaşmayı, dayanışmayı, geleceğin öğretmen, antrönür ve yöneticilere olarak topluma karşı görevlerini de öğrettikleri için akademik kadroya ve çocuklarına verdikleri destek ve güven nedeniyle ailelere de teşekkür eden Dekan Varol öğrencilerine de seslendi: “Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor, ondan aldığınız güçle yeni bir dönemin kapılarını açıyorsunuz. Hayatınınızın bundan sonraki döneminde çalışmaktan ve araştırarak doğruyu bulma çabasından asla vazgeçmeyiniz. Ulu önderimizi ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı, çağdaş uygarlık yolunda laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü aydınlık yarınlar için daime emin adımlarla ilerleyiniz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu ülkenin sınırları cetvelle değil, her bir cm’si aziz şehitlerimizin kanlarıyla çizildi.  Mustafa Kemal başta, silah arkadaşlarına, vatanın bekası için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.  Sizler, Türk istikbalinin evlatlarısınız.  Aziz vatanımıza uzanacak ellerin karşılarında zekanız, ilminiz ve kalemlerinizle çelikten bir bir duvar öreceğinize inancım tamdır.  Atamızın bizlere vasiyeti olan fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme yolunda; pusulanızın bilim, rüzgarınızın azim, ufuktaki hayalinizin gerçek olmasını temenni ediyorum.”

Rektör Yardımcısı Yeşim Kirazlı’nın öğrencilere yeni yaşamlarında başarı dilediği konuşmasının ardından Fakülte birincisi Buse Cengiz konuştu. Başarının yalnız gelen bir konuk olmadığını, onu ağırlamasında kapılarını açık bırakan hocalarına, Ege Üniversitesi’ne ve kendilerine verilmiş hak için Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri bir çok şeyi anlatıyor: ‘Gözlerimizi kapayıp yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içine alıp, dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine; gelişmiş uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız. Bu, ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve fen nerede ise oradan alıp ulusun her bireyinin kafasına koyacağız.’ Atamızın bu sözleriyle birlikte yılmadan aydınlığa doğru yürümek biz gençlerin vazgeçilmez görevi. Bizler bu ateşi uygarlık alanın üzerine taşıyabiyirsek, sanat arınmış, spor adil, yartlar eşit ve mutluluklar sürekli olabilir” dedi.
Diploma törenine EÜ Hip Hop gösterisiyle renk kattı.


E.Ü. Spor Bilimleri Fakültesi’nden 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Bölümü 49 Öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü (Birinci  Öğretim ) 16 Öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü (İkinci Öğretim) 22 Öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Birinci Öğretim) 30 Öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümü (İkinci Öğretim) 22 Öğrenci, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Bölümü 31 Öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü (Birinci  Öğretim) 14 Öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü (İkinci Öğretim) 16 Öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümü (Birinci Öğretim) 7 Öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümü (İkinci Öğretim) 2 Öğrenci diploma aldı.
 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv