Gençlik nerede Ege orada…

  • 0
  • 825
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi olağan senato toplantısı, Karşıyaka Belediyesi’nin “ Eğitimde Fırsat Eşitliği” çerçevesinde başarıyla hayata geçirdiği Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezinde yapıldı.” Halkın Üniversitesi” olma misyonuyla, toplumdaki tüm gelişmelere duyarlı bir üniversite olan Ege, senato toplantılarını da zaman zaman özel mekanlarda ve ilçelerde yapıyor.

Senato toplantısına katılan heyet, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Türkün  ile 42 dönüm alan üzerine kurulu gençlik merkezini gezdi.  Toplantıya katılanlara bilgi veren Türkün: “  Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’mizde voleybol, futbol, basketbol, golf sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu ile 1200 kişilik amfi tiyatro bulunuyor.  Merkezin, 14 odalı misafirhanesi, bungalovları ve yazın gençlerin kamp kurması için 200 kişi kapasiteli çadır alanı var.  Burayı restore ederken doğaya zarar vermemek için betonarme binalar yapmadık, sökülür takılır malzemeden daha çok ahşap malzeme kullandık.  Bununla beraber gelecekte diğer gruplara hitap etmek için konferans ve seminer salonu yapmayı planlıyoruz” dedi.  

Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin çok özel ve önemli bir yer olduğunu,  kentli olarak Karşıyaka Belediyesi’nin bu çalışmasına destek olunması gerektiğine inandığını vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  “Geldiğimiz yer olağanüstü güzel bir yer.  Buraya çok büyük bir emek verilmiş. Burası hafta sonu çalıştayı için,  seminer için, gençlik kampı için, yaz okulu için bulunmaz yerlerden biri. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. İZMİR(Ege Ajans/Perihan Bal-Ali İhsan Mimtaş,)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv