Gereksiz İlaç Kullanmayın Mesajı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Dikili Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Molla Kudret Eralp, İdari Mali Hizmetler Müdürü Aziz Özcan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seher Salman, Dikili Kaymakamlığı’nın düzenlendiği “Aylık Halk İle Buluşma Toplantısı” nda tüm idari amirler, muhtarlar ve Dikili halkı ile bir araya geldi.

  • 0
  • 756
Gereksiz İlaç Kullanmayın Mesajı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Dikili Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Molla Kudret Eralp, İdari Mali Hizmetler Müdürü Aziz Özcan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seher Salman, Dikili Kaymakamlığı’nın düzenlendiği “Aylık Halk İle Buluşma Toplantısı” nda tüm idari amirler, muhtarlar ve Dikili halkı ile bir araya geldi. Başkanlığını Dikili Kaymakamı Fatih Damatlar’ın yaptığı toplantı Dikili Belediyesi Kültürevi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Yapılan toplantıda Akılcı İlaç Kullanımı konusunda bilgi veren Dikili DH Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seher Salman “Akılcı İlaç Kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kişilerin klinik bulgularına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilaca, uygun süre ile, uygun dozda, en düşük maliyette ve kolayca ulaşabilmeleri olarak tanımlanmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımını tedavi maliyetlerini ve halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Bu nedenle Akılcı İlaç Kullanımı konusunda halkın ve sağlık çalışanlarının bilinçlendirilmesi son derece önemlidir. Akılcı İlaç Kullanımında 8 doğru ilke  (Doğru Hasta - Doğru İlaç - Doğru Doz - Doğru Zaman - Doğru Yol - Doğru Etki - Doğru İlaç Formu - Doğru Kayıt) vardır. Özellikle ilaçların toksik özellikleri nedeniyle tehlikeli atıklar olarak değerlendirildiğimiz ilaç atığının bu şekilde imha edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde usulüne uygun imha edilmeyen ilaçlar, insan ve çevre sağlığı açısından çok ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Örneğin ağrı kesiciler, antibiyotikler ve hormon ilaçlarının atıkları usulüne uygun imha edilmedikleri takdirde yer altı ve yer üstü sularına karışarak antibiyotik direnci, ekolojik dengenin bozulması gibi önemli sorunlara yol açabilmektedir.” dedi. 

Toplantı sonunda ise Hastane Başhekimi Op. Dr. Mustafa Molla Kudret Eralp konu ile ilgili soruları yanıtlarken, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Aziz Özcan da tüm katılımcılara Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili Sağlık Bakanlığı broşürlerini dağıttı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv