“Gergedanlar” Ege Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu

  • 0
  • 848
Yazı Boyutu:

 Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Tiyatro Kulübü(MİFTOK) “Gergedanlar” adlı oyunuyla, Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat evinde sahne aldı.
Rumen asıllı Fransız yazar Eugene Ionesco’nun kaleme aldığı ve Murat Akgün’ün yönettiği oyunda, modern dünya ve bu dünyada farklı suretlerle insanın karşısına çıkan, totaliterliğe getirilen eleştiriler yer aldı.
MİFTOK üyeleri oyunlarını şu sözlerle tanımladı, “Oyunumuzdaki eleştiri, Ionesco’nun burjuva yaşamını yansıttığı diğer oyunlarından daha keskin, daha dolaysız, daha politiktir. Modern dünyadaki totaliterleşme süreci, gündelik hayattaki gizi pratikleri deşifre edilmesiyle değil, totaliter toplum düşüncesini canlı bir biçimde çağrıştıran “Gergedan” imgesinin sürekli kullanımıyla sağlanır.”
Öğrencilerin izleyebilmek için uzun kuyruklarda dakikalarca beklediği oyun, Kahraman Berenger’in etrafındaki tüm insanların aşama aşama gergadanlaştığı bir dünyada ayakta kalmaya çalışma hikayesini anlattı. İki perdeden oluşan oyun yaklaşık iki saat sürdü.İZMİR (Ege Ajans/ Merve Artkıy)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv