Geri Dönüşüm Malzemeler İle Oyuncak Yapım Atölyesi

Ege Üniversitesine (EÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve      Etnografya Müzesi tarafından çocuklara karne hediyesi olarak  “Geri Dönüşüm Malzemeler İle Oyuncak Yapım Atölyesi”  düzenlendi

  • 0
  • 511
Geri Dönüşüm Malzemeler İle Oyuncak Yapım Atölyesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesine (EÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve      Etnografya Müzesi tarafından çocuklara karne hediyesi olarak  “Geri Dönüşüm Malzemeler İle Oyuncak Yapım Atölyesi”  düzenlendi. Eğitmenliğini Banu Kurt’un yaptığı, çocukların hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla yapılan atölyeye ilk ve ortaokul öğrencileri katıldı. Atölyede, çocuklar geri dönüşüm ürünleri ile hem oyuncaklarını tasarladı hem de müze gezisi ile eğlenceli anlar yaşadı.

Etnografya Müzesi Müdürü ve EÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bizans Sanatı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Maktal Canko, “Etkinliği çocukların el becerilerini geliştirmek ve ellerden kalbe, kalpten de beyne giden süreçte bir şeyler oluştururken yaratıcılıklarını geliştirmek ve onlara karne hediyesi vermek için planladık. Burada amacımız geri dönüşüm malzemeleri kullanarak öğrencilerin kendi oyuncaklarını tasarlamaları ve bu sayede hem yaratıcılıklarını geliştirmeleri hem de oyuncağın sadece mağazadan alınacak bir nesne olmadığını, kendilerinin yaptıkları oyuncaklarla oynamanın zevkinin daha da güçlü olduğunu onlara göstermeyi amaçladık” dedi.

“Çocuklar yaparak ve yaşayarak öğrenirler”
Eğitmen Banu Kurt ise “Atölyelerimizi planlarken çocuklar için müzemizde ne yaparız sorusuyla başladık, öncelikli amacımız çocuklarımıza müze kültürünü tanıtmaktı. Çocuklar yaparak yaşayarak öğrenirler. Kalıcı öğrenmenin en iyi yolu uygulamalar yapmaktır. Bir nevi elleri çalıştırmak aklıda çalıştırmak demektir. Hedefimiz müzemizde çocuklara iyi vakit geçirecekleri bir ortam hazırlayarak onları müze seven, müzelerine sahip çıkan, geçmişten ilham alan ve geleceğe yürüyen bireyler olmalarına katkı sunmaktır’’ dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv