Gezegen gezginleri uzay keşfine çıktılar

“Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması”na büyük ödül sponsoru olan Uzay Kampı Türkiye, bu yarışmaya özel olarak tasarladığı ‘Uzay Keşif Programında’ mühendislik ve fen bilimleri eğitimi alan 12 üniversite öğrencisini “uzay yolculuğuna” çıkardı.

  • 0
  • 2.939
Gezegen gezginleri uzay keşfine çıktılar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye, Uzay Keşif Topluluğu Derneği (UKET)’nin düzenlediği “Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması”na katılan, mühendislik ve fen bilimleri alanlarında eğitim alan 12 üniversite öğrencisini ve onlara eşlik eden üç refakatçiyi düzenlediği özel programda ağırladı. Katılımcılar, 28-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen “özelleştirilmiş” programda; NASA’nın astronot eğitimleri için kullandığı araçları yakından tanıdılar; dijital planetaryumda astronomi, Uzay İstasyonu ve Discovery Uzay Mekiği modeli entegrasyonuyla sanal uzay uçuşu ve sanal ortamda Mars keşfi gibi pek çok etkinlikle uzay teknolojilerinin uygulamalı eğitimleri hakkında bilgi aldılar.

Ulusal uzay projeleri özelinde kamuoyu oluşturma, uzay eğitimleri verme ve ulusal uzay eğitim enstitüsü kurma, uzay kâşiflerini bir araya getirme gibi hedefleri olan Uzay Keşif Topluluğu Derneği Başkanı Süleyman Soyer de programa gözlemci olarak katıldı. Kampı özgün bir deneyim olarak tanımlayan Soyer, programla ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Uzay Kampı Türkiye her yaştan insanın hayatında bir kez olsun deneyimlemesi, gezmesi gereken harika bir yer. Yaşadığımız bu iki günlük deneyim, bize uzayda da içimizdeki çocuğu özgür bırakmanın mümkün olduğunu gösterdi. Çocuklar gibi şen olduğumuz, yaşayarak öğrenme üzerine kurgulanmış bu güzel deneyim için Uzay Kampı Türkiye ailesine teşekkür ederiz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv