GİFED “Merhaba” dedi

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) öncülüğünde 8 iş kadını derneğinin birlikteliğiyle Türkiye’de ilk kez kurulan GİFED (Girişimci İş Kadınları Federasyonu) tanıtım toplantısı Swissotel Efes’te gerçekleşti.

  • 0
  • 4.164
GİFED “Merhaba” dedi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) öncülüğünde 8 iş kadını derneğinin birlikteliğiyle Türkiye’de ilk kez kurulan GİFED (Girişimci İş Kadınları Federasyonu) tanıtım toplantısı Swissotel Efes’te gerçekleşti.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Milletvekili Bedri Serter, BASİFED Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Bedriye Tunçsiper, protokol üyeleri ve girişimci kadınları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İzmir İş Kadınları Derneği öncülüğünde başlanılan yolculuk sonunda Türkiye‘nin ilk federasyonu kurduklarını söyledi. Kadınların Türkiye çapında seslerini daha çok duyurmak ve sorunlarının çözümünü hızlandırmak için federasyonlaşmayı tercih ettiklerini dile getiren Serter, “Federasyonumuzun logosunda M.Ö. 13. Yüzyılda yaşamış olan Hitit Kraliçesi Puduhepa‘nın mührü var. Kendisi o dönemde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için bütün sözleşmelere kral ile birlikte mührünü basıyor. O yıllarda bile Anadolu’da kadın ön planda. Biz de Federasyon ile Anadolu kadınının sesini daha gür duyuracağız. Anadolu‘daki kadın hareketinin herkese örnek olmasını istiyoruz” dedi.

Federasyon çalışmalarını uzun süredir sürdüren, kurucu dernekler arasında yer alan İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin ise Türkiye’nin ilk girişimci kadın dernekleri federasyonunu kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Kadınların örgütlü hareket etmesi çok önemli. Bu sayede kadınlar yerelde ve ulusalda oluşturulacak politikalara etki edecekler. Dayanışma ile seslerini daha fazla duyuracaklar. Kadının düşüncesinin ve rolünün olmadığı bir toplum eşit, adil ve özgür bir toplum olamaz” dedi.

ETKİNLİK İLE İLGİLİ DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU TIKLAMAYI UNUTMAYINIZ...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv