Gip-Genç İşgücü Kariyer Geliştirme Günleri Ayvalık’ta başlıyor

Katılımcı sayısı sınırlı tutulacak, 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak programa kayıt için secil.sokmen@gmail.com adresine iletişim bilgilerini de içeren e-posta 5 Mayıs 2021 tarihine kadar gönderilecek. Sorular için 0532 2962956 telefon numarasından Seçil Sökmen’e ulaşılacak.

  • 0
  • 1.004
Gip-Genç İşgücü Kariyer Geliştirme Günleri Ayvalık’ta başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Katılımcı sayısı sınırlı tutulacak, 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak programa kayıt için  secil.sokmen@gmail.com adresine iletişim bilgilerini de içeren e-posta 5 Mayıs 2021 tarihine kadar gönderilecek. Sorular için 0532 2962956 telefon numarasından Seçil Sökmen’e ulaşılacak.

Yazar, yönetim danışmanı ve eğitmen Seçil Sökmen tarafından Ayvalık’ta yaşayan üniversite mezunu genç iş profesyonelleri ve üniversite son sınıf öğrencilerinin ücretsiz olarak yararlanacağı genç işgücü kariyer geliştirme programı başlıyor. Her seans on-line olarak Zoom program üzerinden gerçekleştirilecek

Ayvalıklı gençler bu programı kaçırmayın
Program gelişmiş ülkelerin tamamında, prestijli üniversitelerin bünyesinde ya da İş Okulları’nda  (Business School) yüksek ücretli MBA programlarının önemli bir parçası olarak verilirken ülkemizde bir ilk niteliği taşıyor.  Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek olan program on hafta, yirmi seans sürecek ve online platformda gerçekleşecek. 
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalıklı gençlere programa katılım yapmaları için çağrıda bulundu. Başkan Ergin, “Genç İşgücü Kariyer Geliştirme Programı, genç yeteneklerin doğru kariyer hamlelerini yapmaları, değerleri ve yaşam amaçları üzerine inşa edilmiş bireysel misyon ve vizyon oluşturmak için kendilerini tanımaları üzerine tasarlandı. Kariyerini çok uluslu büyük şirketlerde ve yurtdışı araştırmalarıyla destekleyen Seçil Sökmen tarafından tasarımı yapılmış programda, katılımcılar dinleyerek değil, hazırlayacakları proje sunumlarıyla; araştırma, bilgiyi deneyimleme ve aktif katılımcı olma yoluyla gelişecekler. Ayvalıklı gençler bu programı kaçırmayın” dedi.

Genç işgücü hangi kariyer beceri setlerini geliştirecek?
Yazar, yönetim danışmanı ve eğitmen Seçil Sökmen, gençlerin doğru bilgilerle ve becerilerle donanımı sağladığında, sadece kendisi ve ailesinin değil toplumun da kazanacağını belirtti. Sökmen, “Ayvalık’ta yaşayan, programın tamamına katılmayı ve projeleri teslim tarihinde eksiksiz teslim etmeyi taahhüt eden, takım arkadaşlarıyla etkili iletişim kurmayı hedefleyen gençlerle, global iş gücü hakkında farkındalık sağlamayı hedefliyoruz. Her seans on-line olarak Zoom program üzerinden gerçekleştirilecek. Her bilgi seansı süresi 50 dakika, slaytlar eşliğinde olacaktır. Katılıma yalnızca devam sağlayacak ve aktif olarak katılmayı taahhüt edecek gençlerin katılması çerçevelenmiş bir başarı açısından önemlidir. Günümüzün başarılı kuruluşlarının, bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için her zaman genç işgücünün güçlü yönlerinden yararlanmaları gerekmektedir. Genç işgücü ve kuruluşların doğru eşleşmesi başarı, zaman ve kaynak kaybını önler, dahası güçlü yönlerle ve beceri setleriyle topluluğun birçok noktasına güçlü dokunuşlar yapar, topluluğun da gelişmesine katkıda bulunur. Bu gerçeğin yanı sıra dünyanın pek çok yerinde işsizlik, teknolojik gelişmelerle birlikte hızlı değişimler, sosyal travmalar, küresel ölçekte sıkı ve hızlı biçimde artan rekabet, kariyerlerinde uygun olmayan tercihler yapmalarına neden olabiliyor. Kuruluşlar, hedeflerine ve vizyonlarına zamanında ulaşmak için her zaman teknik ve duygusal olarak yetenekli iş profesyonellerini, sıkı rekabetin yoğun olduğu iş dünyasında mümkün olduğunca istihdam etmeyi arzulamaktadır. Peki doğru tercihler nasıl yapılır? Doğru profesyonel nasıl olunur? Hayaller hedefe ve başarıya nasıl dönüşür?  Liderlik, Kültür Yönetimi, Karar Alma Teknikleri, Takım Yönetimi, Bireysel Kariyer Geliştirme, Sanayi Devrimi ve Dijital Çağ Yönetimi gibi başlıkla, Hedef Belirleme ve Planlama; GİP Genç İşgücü Kariyer Geliştirme Programımızın ana başlıkları ve proje konuları olacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Arşiv