Girişim Kampüsü” 2 yaşında

  • 0
  • 2.683
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi (EÜ)İktisadi İdari Bilimler Fakültesi(İBF) ve Lider Yaratıcı Katılımcılar (LİYAKAT)Derneği işbirliği ile düzen

“İLKLERİ YAPMAK HERZAMAN ZORDUR”
Toplantıya katılan İİBF Dekanı Prof. Dr. Jülide KESKEN “Bu projenin ikincitanıtımını yapmaktan keyif alıyorum. Dernekle projeleri çok daha ileritaşıyacağımızdan eminim. Önümüzdeki yıl projenin üçüncü tanıtımını yapmayı umutediyorum”  dedi.Prof. Dr. Haluk SOYUER, ilkleri yapmanın her zaman zorolduğunu bu yıl kurum olarak özgüvenlerinin yükseldiğini belirtti. Prof. Dr.SOYUER “Projenin eğitim ayağını fakülte olarak biz üstlendik. Eğitimprogramımız oldukça kapsamlı. Bu programı okulumuzdaki öğretim elemanları vesektördeki iş adamlarıyla yürüteceğiz. Eğitim kısmından sonra projenin yarışmakısmına geçeceğiz” dedi. Prof. Dr. SOYUER geçtiğimiz yıl projede ikinci olanişin tüzel kişiliğe kavuştuğunu ve amaçlarının girişimcilere her zaman destekvermek olduğunu belirtti. 

“EGE ÜNİVERSİTESİ DESTEK VERMESEYDİ ETKİLİ BİRPROJE OLMAZDI”
Liyakat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay ESKİNAZİ, proje için yolaçıkarken dernek olarak ana prensiplerini projenin sürdürülebilir olmasıolduğunu belirtti. Projenin fayda ve anlamını geliştirmeyi amaçladıklarınıvurgulayan ESKİNAZİ  “Bu projeyi EÜ ilebirlikte başlatıp yürüttük. EÜ destek vermeseydi bu kadar etkili bir projegerçekleştiremezdik. Girişimci olmak hem kolay hem de zordur. Dernek olarakgirişimcileri destekliyoruz” dedi.

GİRİŞİM KAMPUSUGELİŞTİ
Girişim Kampusu projesi geçtiğimiz yıl İİBF ve Liyakat Derneği işbirliğiile başlatılan ve girişimcilerine hem maddi hem de eğitim desteği sağlayan birproje. Proje Koordinatörü Av. Burcu BEKEMLER geçtiğimiz yıla göre bu yılprojenin değiştiğini ve geliştiğini belirterek, projenin iki aşamalı halegeldiğini söyledi. Av. Burcu BEKEMLER, “Bu yıl projemizde 18–40 yaş arası 130girişimciye şans vereceğiz. Girişimcilerimiz önce İİBF’ de eğitim alacaklar dahasonra iş fikirlerini soracaklar bunun sonucunda on proje seçilecek herfinaliste bir mentör atanacak böylece fikirlerinin iş hayatındayürütülebilirliğini görmüş olacaklar” diye konuştu. İZMİR(Ege Ajans /MügeAkyıldız- Cenk Haliskaranfil)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv