Girişim onuru

  • 0
  • 567
Girişim onuru
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, TÜBİTAK’ın girişimcilik desteği sunacağı 35 üniversiteden biri oldu. Bu önemli proje sayesinde yeni girişimciler kazandırılacak, yeni istihdam kapıları açılacak. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Kazanan ülkemiz olacak, TÜBİTAK’a ne kadar teşekkür etsek az” dedi.

Gediz Üniversitesi, önemli bir başarıya daha ulaştı; TÜBİTAK’ın girişimcilikte destekleyeceği ülke çapındaki 35 üniversite arasında yer aldı. Üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi, başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amaçlı projeden Gediz Üniversitesi öğrencileri ile akademisyenleri de yararlanacak. Gençlere ve ilgi duyan bilim insanlarına TÜBİTAK tarafından eğitim sunulacak, başarıyla tamamlayanlar girişimcilik sertifikası alacak.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, katılımcılara yeni ufuklar açacak, ülkemize de yeni girişimciler kazandıracak desteğin, bu konuya verdikleri önemin bir sonucu olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Çevik, Gediz Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin ve farkının TÜBİTAK tarafından bir kez daha tescillendiğini de dile getirdi, şunları söyledi:

Daha güçlü Türkiye için
“Kurucuları arasında iş dünyasından birçok başarılı ismin de bulunduğu Gediz Üniversitesi olarak, girişimciliği daima ayrı bir yerde tuttuk. Sektörlerle ortak eğitim modelini hayata geçirdik, öğrencilerimizi daha mezun olmadan girişimciliğe
teşvik ettik, bu yönde lisansüstü programları açtık. Bu bakış açımızı sadece öğrencilerimizle de sınırlamadık, 2 yılda farklı kesimlerden toplam 2 bin 350 kişiye ücretsiz eğitim verdik. Topluma girişim ruhu aşılamaya çalıştığımız bu eğitimleri bir sosyal sorumluluk projesi olarak uyguladık. Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Funda Yercan, Teknoloji Transfer Ofisimiz ile Sürekli Eğitim Merkezimizin bu yönde önemli çabaları oldu. Tüm bunlar TÜBİTAK’ın hem ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne girmemizi hem de girişim desteğine hak kazanan üniversiteler arasında yer almamızı sağladı. Ülkemize başarılı girişimciler kazandırma yolunda elimizi güçlendiren ‘Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı’ nedeniyle TÜBİTAK yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ekonomimizin daha da büyümesi, kişi başına gelirin yükselmesi ve de işsizliğin azalması, girişimci sayımızın artmasına, yeni yatırımlara bağlı. TÜBİTAK’ın desteği işte bu nedenle büyük önem taşıyor...”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv