GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞI 2. KEZ GÖNDERDE!

  • 0
  • 665
GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞI 2. KEZ GÖNDERDE!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İş Var" Yarışması'nda en fazla girişimci projeyle almaya hak kazandığı "Girişimcilik Bayrağı"nı 2. kez göndere çekti. 2013 yılında kazandığı Girişimcilik Bayrağı’nı iki yıl boyunca taşıyan İEÜ, 299 öğrencinin yer aldığı girişimci projeyle bayrağını yeniledi.

Girişimcilik Bayrağı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk tarafından İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve öğrencilere İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle teslim edildi ardından İEÜ Kampüsü’nde göndere çekildi. Törende, “Girişimcilik Bayrağı”nı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde dalgalandıran 299 öğrenciye de plaket sunuldu. Öğrenciler plaketlerini, Başkan Demirtaş, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in elinden aldı.
Başkan Demirtaş, en mutlu gününü yaşadığını belirterek, “Bugün en mutlu günüm benim. Bu kadar çalıştık emek verdik. Kuruluşumuzda öğrenci odaklı olacağımız, girişimci, yenilikçi öğrenciler yetiştireceğimiz temel felsefesiyle başlamıştık. Öğrencilerimiz belki önce bir yerde çalışabilirler ama sonra kendi işlerini kuracaklar, diye yola çıktık. 2013 yılında ilk Girişimcilik Bayrağı’nı aldığımızda benden mutlusu yoktu. Bu başarı sizin başarınız. Üniversitemizin başarısı sadece bu değil, ODTÜ URAP raporunda da üniversitemiz 193 üniversite arasında 14. oldu. 15. yılımızda bu başarıyı sağlamak önemli bir değerdir” dedi.

‘Bilim ve Teknolojide İlerleme’
2001 yılında ilk açılış töreninde 'Büyük yolcuklar küçük adımlarla başlar'  sözünü söylediğini aktaran Başkan Demirtaş, şunları kaydetti:
“15. yılda dünyanın ilk 500 üniversitesi içindeyiz. Bu yıl Uzay Bilimleri Bölümü’nü kuruyoruz, robot teknolojisine geçiyoruz. Bilim ve teknolojide çok önemli bir yere gitmeyi istiyoruz. Öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve TÜSİAD’a teşekkür ediyorum. Öyle bir yarışma yapmışlar ki öğrencilerimizin ne kadar girişimci olduğu ortaya çıkıyor. Hayal kurun, hayallerinizden hiç vazgeçmeyin.”

‘Hayallerinize Gem Vurmayın’
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Şükrü Ünlütürk de, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kuruluş öncesinde Başkan Ekrem Demirtaş tarafından kurulma hayalini dinlediğini anlatarak, “Hayal etmeden hiçbir şey olmuyor. Hayallerimize gem vurmayalım. Bu İşte Gençlik Var Yarışması’na 2011 yılında pilot proje olarak başlamıştık. Hızlı ve dev adımlarla büyüdü. 70 ildeki bütün üniversitelerden bin 292 projeyle 3 bin 194 kişi katıldı. Çok heyecan duyduğumuz bir proje haline geldi. Gelişmeyi girişimciliği teşvik ediyoruz. İzmir’in yüzde 41’i genç nüfustan oluşuyor. Ülkemizin geleceği, gençlerin, girişimciliğinde, yaratıcılığında” dedi.
Başarının tekrarının tesadüfen olmadığını, İEܒnün girişimcilik kültürünün yetişmesine önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Ünlütürk, bugün finale kalan projelerin belirleneceğini söyledi. Ünlütürk, Girişimcilik Bayrağı’nı 2. kez kazandırdığı için öğrencileri tebrik etti, yarışma sürecinin önemine dikkat çekti.
‘Üst Üste Gelen Başarı’
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, hiçbir üniversitenin üst üste 2. kez Girişimcilik Bayrağı’nı kazanmadığına işaret etti. Prof. Dr. Esen, “Başarımız, üniversitemizin bu konuda farklılığının göstergesidir. Tüm öğrencilerde girişimcilik, yenilikçilik potansiyelinin olduğunu biliyoruz. Biz eğitim anlayışımızla bu ortamı yaratıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv