Girişimcilik Kursunun ilk mezunları

  • 0
  • 1.000
Yazı Boyutu:

Çiğli’de yaşayan kadınlar ve engelliler için Çiğli Belediyesi’nin KOSGEB ile birlikte başlattığı ücretsiz girişimcilik kursu ilk mezunlarını verdi. Kursiyerleri ziyaret eden ve girişimciliği anlatan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, kadın ve engellilerin artık kendi işyerlerini açabilmelerinin kolaylaştığını söyledi.
 
Çiğli Belediyesi, başta kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik olmak üzere uyguladığı projelere bir yenisini ekleyerek kendi işini kurmak isteyenlere yüksek miktarlarda kredi sağlayan girişimcilik kursunu açtı. Girişimcilik kursunun ilk dönem kadın kursiyerleri mezun oldu. Çiğli Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolle 1 Nisan’dan itibaren başlayan projeye başvuran 30 kadın kursu tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Çiğli Belediyesi’nin eski binasında devam eden kursların ikinci döneminde 30 engelli eğitim almaya başladı. Kurslara katılmak için ise hala 220 kadın ve 140 engelli sırada bekliyor.
 
100 bin lira kredinin 30 bini hibe
Sözleşme gereği 9 günlük yoğunlaştırılmış kursun ardından sertifika alan kadın ve engelliler kendi işlerini kurmak istediklerinde KOSGEB’in kredilerinden faydalanabilecek. KOSGEB 30 bin lirası hibe olmak üzere 100 bin lira kredi kullandırabilecek. 30 bin lira kuruluş giderleri olarak geri ödemesiz olarak verilirken, geriye kalan 70 bin lira kredi uzun vadede ve faizsiz olarak geri ödenecek.
 
“Kadın ve engelli girişimci desteklenmeli”
Ders sırasında kursiyerleri ziyaret eden Başkan Metin Solak, girişimcilik hakkında bilgilerini kursiyerlerle paylaştı. Kadınların ve engellilerin iş yaşamında daha fazla yer almasını arzuladıklarını belirten Başkan Solak, bu kursun kendileri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirerek, kursiyerleri kredilerden yararlanarak kendi işlerini kurmalarını önerdi. Başkan Solak şöyle konuştu; “Özellikle gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçları gideren işletmeler her zaman iş yapar. Sizlere tavsiyem emin ve cesur adımlarla ilerleyin. Temel gereksinimleri göz önüne alarak işinizi kurun. Eminim başaracaksınız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv