Göçler Anılarımızda Hep Yaşayacak

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen "70.Yıldönümünde Yugoslavya'dan Türkiye'ye Göçler ve Göç Olgusu" konferansı büyük bir katılımla gerçekleşti.

  • 0
  • 162
Göçler Anılarımızda Hep Yaşayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde gerçekleştirilen "70.Yıldönümünde Yugoslavya'dan Türkiye'ye Göçler ve Göç Olgusu" konferansı büyük bir katılımla gerçekleşti. Buca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen konferansa Buca Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Barış Özreçber , CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Görkem Duman ve Özgür Çağlar Akova ile Rumeli Balkan Dernekleri ve Federasyonlarının Başkan ve Yöneticileri katıldılar.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi "Geçmişinden ders almayan bir millet geleceğine yön veremez.Bizde ailelerimizin Yugoslavya'dan göçü öncesi ve sonrası yaşadıklarını burada tekrar hatırlayarak geçmişle gelecek arasında bir köprü olmaya çalıştık.Göçler anılarımızda hep yaşayacak. Dernek olarak göçün 70.yıldönümüyle ilgili etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Dr. Öğr.Görevlisi Mustafa Özdemir 'de verdiği konferansta Balkanlardan Türkiye 'ye olan göçlerin tarihçesi ile 70 yıl önce Yugoslavya'dan ülkemize olan serbest göçün neden ve sonuçları hakkında belgelerle bilgilendirmelerde bulundu.

Konferans Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Barış Özreçber 'in Dr.Öğr.Görevlisi Mustafa Özdemir 'e çiçek vermesi ile sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv