“Gökkuşağındaki Sesler” dinleyiciyi büyüledi

  • 0
  • 1.266
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi(EÜ) 5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamındagerçekleştirilen ‘’Gökkuşağındaki Sesler’’ adlı konser, EÜ Atatürk KültürMerkezi Yunus Emre Salonu’nda müzikseverlerle buluştu.

RektörProf. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Semih Ötleş, Prof. Dr.Yeşim Kiraz ve üniversitenin öğretim elemanlarının yanı sıra birçok İzmirlimüziksever de konsere katıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk MusikisiKonservatuvarı öğretim görevlileri Dr. Ahmet Utku ve Seher Dilmaç Meriç,öğrenciler ve mezunlardan oluşan orkestra dinleyicilerden tam not aldı.
 

“YURTTA SULH, CİHANDA SULH”
Konsersonrasında sanatçılara katılım ve teşekkür belgelerini vermek üzere sahneyeçıkan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir’in bir kültür cenneti olduğunu veuluslararası arenada tercih edilmesi gereken bir şehir olduğunu belirterek, “EgeArtsanatı, ritmi, coşkuyu dünden yarına taşıyan, bizi güzelleştiren hayata güzelbakmayı sağlayan, sanatı evrenselleştiren bir etkinlik, biz sadece aracıyız.EgeArt’ta şunu söylemek istiyoruz; biz birlikteyiz, sevgi doluyuz. Birikimimizisizinle paylaşmak istiyoruz. Ey sanatseverler İzmir bu kültürün göbeğinde  buyurun bunu birlikte paylaşalım. Kolombiyalıbir sanatçı da kendiliğinden etkinliğimize  dahiloldu, işte tamda ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ dediğimiz şey buydu’’ şeklindekonuştu.

SanatçılardanDr. Ahmet Utku ise yaptığı konuşmada EgeArt’ın başarılarına değinerek,  “Aradan 8 yıl geçti, bakıyorum ki EgeArtbunca görsel sanatı, el sanatlarını, sahne sanatlarını, panelleri, söyleşileriaynı çatı altında toplayarak daha da büyümüş ve bir marka olmuş. Böylesineönemli bir organizasyonu yıllardır başarıyla yineleyen ve İzmir halkına hediyeeden bir üniversitenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Katılan sanatçılara veİzmir Devlet Opera ve Balesinden koreograf Neslihan Öztürk ile EÜ Devlet TürkMusikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Öcal Özbilgin’e Prof. Dr. CandeğerYılmaz tarafından EÜ Ege 60. Yıl Ormanına dikilmiş olan fidan sertifikaları ilebirlikte teşekkür ve katılım belgeleri verildi.
İZMİR(Ege Ajans/BahriyeKaral-Gül Kaba-Sinem Tetik)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

W. A. Mozart’ın Requiem’i Modern Dans Yorumuyla Dünya Prömiyerini İzmir’de

Marmaris Festivali 2 mayıs'da başlıyor

Aynı sahneyi paylaştılar

EGİAD Kitap Kulübü’nde Cumhuriyet ve Atatürk Rüzgârı

İlber Ortaylı anısına duygusal buluşma

Halktan Biri'nin prömiyeri 22 Nisan’da

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg