Gökyüzünde hareket var

  • 0
  • 525
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) toplumsal eğitim vebilinçlenme etkinliklerine 2013-2014 eğitim yılında da devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında ilk konuk Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Serdar Evren oldu.Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen‘Gökyüzünde Hareket Var’ konulu seminerde Prof. Dr. Evren, katılımcılara gökcisimlerinin günlük ve yıllık hareketlerini nasıl yaptıklarını ve bunlarınnelere bağlı olarak değiştiğini açıkladı. Prof. Dr. Evren, “Astronomi alanındaEge Üniversitesi Türkiye çapında söz sahibidir. Yurt dışıyla aynı seviyedeeğitim veriyoruz.” dedi.

Bilimsel çalışmalarda teknolojik açıdan arkadakalındığını ifade eden Evren; “Teleskoplar trilyonlara mâl olan malzemelerdir.Yurt dışında bile birçok ülke bir araya gelerek teleskoplar kurabiliyor. Bu çokbüyük bir yatırım ve aynı zamanda bir devlet politikasıdır. Bilime uygulanandevlet politikası otomatik olarak astronomiye de yansıyor. Bundan dolayıteknolojik olarak daha gerideyiz. Fakat bilgi düzeyimiz fark etmiyor. Mevcutbilgi düzeyimizle o aletler bizde olsa biz de aynı çalışmaları yapabiliriz.Aletler kontrolümüz altında olmayınca imkânlar daha sınırlı oluyor” dedi.Etkinlik kapsamında katılımcılara “EGESEM Katılım Belgesi” verildi.
İZMİR(Ege Ajans/Oray Köseoğlu / Soner Aslan)-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv