GÖNÜLLERİN DE ŞAMPİYONU

  • 0
  • 648
GÖNÜLLERİN DE ŞAMPİYONU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nda birçok başarıya imza atarak ülkemizin adından övgüyle söz ettiren İzmirli ünlü yarışçı Galip Atar bu kez tüm sporculara örnek olacak nitelikte bir sosyal olaya imza attı.  Ülkü Motorsport takımının başarılı pilotu Galip Atar, Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası’nın Belçika’da düzenlenen 5. Ayak 1. Yarışını ikinci bitirerek kazandığı 17 bin 500 TL'lik ödülü Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. 
1960’lı yıllarda İzmir ve Ege Bölgesi’nde motorsiklet akrobasi dalında adından çokça söz ettiren Nihat Atar’ın oğlu olan Galip Atar,  2013 yılında başladığı otomobil sporunda; 2014'de Dizel kategori şampiyonu, 2015 yılında Türkiye tırmanma kategori 2 şampiyonluğunu kazanmıştı. Atar, bu yıl ilk kez katıldığı Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası ile Porsche Super Sports Cup’ta toplam 5 kez podyuma çıkarak ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmış, gurbetçilerimizin gönüllerinde taht kurmuştu. İzmirli yarışçı Galip Atar, geçtiğimiz günlerde Belçika’da düzenlenen 5. Ayak 1. Yarışını ikinci bitirerek kazandığı para ödülünü Mehmetçik Vakfı İzmir Şubesi'ne teslim etti. Mehmetçik Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Emekli Tuğgeneral Mehmet Şahingöz'ü makamında ziyaret ederek kazandığı ödülü bağışlayan şampiyon yarışçı, "Ülkemizi başarı ile temsil etmek, bayrağımızı yurt dışında da başarıyla dalgalandırmak bizim için büyük onur. Kazandığım ödülü kahraman Mehmetçiklerimize ithaf ediyorum. Aldığım 17 bin 500 TL'lik para ödülünü ise değerli şehit ve gazi ailelerine destek olabilmek için Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyorum. Bizler size minnettarız" dedi.
 
Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğgeneral Mehmet Şahingöz ise İzmirli Pilot Galip Atar'a teşekkür ederek, "Sporcumuzun bu jesti bizleri çok mutlu etti. Herkese örnek olacak önemli bir bağış" diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv