Görkemli final

Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliği ile düzenlenen 14. Ulusal Genç Solist Yarışması görkemli bir final ile sonuçlandı.

  • 0
  • 534
Görkemli final
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Alsancak Rotary Kulübü, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliği ile düzenlenen 14. Ulusal Genç Solist Yarışması Finali gerçekleştirildi. Yarışmanın İzmir Devlet Opera Balesi Elhamra Sahnesi’ndeki Üniversite Kategorisi Finali’nde Ferhat Baday birinci, Eda Umay ikinci, Güneş Uluçay üçüncü olurken, Talip Savranbaşı Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Yarışmanın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde finali gerçekleşen Genç Profesyonel Kategorisi’nde ise Pınar Seray birinci, Ceren Aydın ikinci, Mehmet Kavil üçüncülük Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmanın Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’nün sahibi Duygu Aylar Lelik, Edward Berkeley Özel Ödülü’nün sahibi ise Cumhur Görgün oldu.

Ülkemizin yetiştirdiği genç opera solistlerinin ülkemiz ve dünyadaki sanat kurumlarının kapılarını aralama fırsatı buldukları “Ulusal Genç Solist Yarışması”nın on dördücüsü bu yıl da İzmir’de gerçekleştirildi. Yarışmanın temel amacının, ülkemizin zor koşullarında yetişen genç sanatçıların, ülkemiz ve kentimiz sanatseverlerine tanıtılmasının yanı sıra sanatçılarımızın emekleri sonucunda fazlasıyla hak ettikleri yeni olanaklara kavuşmalarına aracılık etmek ve daha da ileri düzeylere ulaşmalarına destek olmak olduğunu dile getiren Jüri Başkanı, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) Solist Sanatçısı ve Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aytül Büyüksaraç, “Seçkin jüri üyelerimiz sayesinde üst düzeyde rekabetçi ve zor olan opera dünyasında yaşamlarını sürdürecek sanatçılarımıza yarışmamızın ilham vermeye ve onları teşvik etmeye devam ettiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Rekor Katılımla Gerçekleşen 14. Ulusal Genç Solist Yarışması Bu Yıl Edward Berkeley Anısı’na Yapıldı
Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Ayşegül Kurtel ise, “Kurumsallaşma yolunda büyük mesafe alan yarışmamızda Türkiye'nin her noktasından gelen opera sanatçılarını on dördüncü defa konuk etmekten gurur duyuyoruz. Birçok yarışmadan farklı olarak İzmir’in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Afyon, Antalya, Eskişehir, Mersin, Samsun, Isparta illerinden gelen genç sanatçılarımızın konaklama ve çalışmalarına eşlik edecek piyanist gereksinimlerini kendilerine karşılıksız olarak sunduk. Bu yıl rekor bir katılım ile Üniversite Kategorisinde 44, Genç Profesyonel Kategoride 43 başvuru oldu. Yarışmanın İzmir Devlet Opera Balesi Elhamra Sahnesi’ndeki Üniversite Kategorisi Finali’nde Ferhat Baday birinci, Eda Umay ikinci, Güneş Uluçay üçüncü olurken, Talip Savranbaşı Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Yarışmanın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde finali gerçekleşen Genç Profesyonel Kategorisi’nde ise Pınar Seray birinci, Ceren Aydın ikinci, Mehmet Kavil üçüncülük ödülü’ne layık görüldü. Yarışmanın Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü’nün sahibi Duygu Aylar Lelik, Edward Berkeley Özel Ödülü’nün sahibi ise Cumhur Görgün oldu. Jürimizin derecelendirmekte zorlandığı tüm finalistlere ve yarılmamıza yoğun ilgi gösteren tüm genç sanatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kurtel ayrıca, “Bu yıl yarışmamızı geçtiğimiz yıl Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde vefat eden ve yarışmacılarımıza büyük katkıları bulunan eski jüri üyelerimizden Edward Berkeley anısına adadık ve onun adına bir Özel Ödül koyduk. Bu ödüle layık bulunan yarışmacımızı ise eski jüri başkanımız Prof. Jeanette Thompson belirledi. Edward Berkeley’i özlemle anarken Ödülün sahibi Cumhur Görgün’ü de bir kez daha kutluyoruz. 14. Kez aynı gururla düzenlediğimiz ve Swissotel Büyük Efes İzmir, Arkas Holding, Heraeus, Aks Yapı, Bademler Köyü Koleji, Yapı ST Gayrimenkul Yatırım A.Ş. İzmirart Design &Event, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Alsancak Rotary Kulübü üyeleri tarafından desteklenen yarışmamızda emeği geçen herkese gönülden bir kez daha teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv